ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, ABD Başkanı Obama’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik basın özgürlüğü konusundaki eleştirilerine tepki gösterdi. Soylu, "Dost bir ülkeden beklenmeyecek bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Türkiye’ye yanlış yapılmaktadır. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz" dedi.
Doğu Karadeniz'de en çok ziyaret edilen turizm bölgesi olan Uzungöl’de bir otelde ‘Turizm Değerlendirme Toplantısı’ gerçekleştirildi. Toplantıya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun yanı sıra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Ayşe Sula Köseoğlu ile Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Rektörü Prof. Dr. Süleyman Baykal, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Turizm STK temsilcileri, turistik işletme yetkilileri ve ilgili kurum yöneticileri katıldı.
UZUNGÖL NADİNE BİR ELMAS GİBİ
Toplantıda konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu da, hükümetin turizmi canlandırmak adına bölgeye yaptığı ve yapacağı yatırımlardan bahsetti. Uzungöl’ü nadide bir elmasa benzeten ve bakmakla yükümlü olunan bir bölge olduğunu dile getiren Bakan Soylu, "Trabzon ve ilçeleri hakikaten doğa, tarih ve medeniyet olarak iç ve dış turizmin ilgisini çekebilecek düzeyde. Bu cazibeyi devam ettirebilecek çalışmayı ortaya koymamız gerekiyor. Yayla evlerinden, atalarımızdan, dedelerimizden miras kalan her şeye sahip çıkan bir anlayış ortaya koymamız gerekir" dedi.
ALTIN YUMURTLAYAN TAVUĞU KESMEYELİM
Turizmde fırsat dilimlerinin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bakan Soylu, "Turizmde fırsat dilimlerini iyi değerlendirmek gerekiyor. Trabzon bir destinasyon merkezidir. Yayla evleri ile ilgili 'sabredin' dedik. Birbiriyle bağlantılı projeler gerçekleştireceğiz. İki yıl sabredin, iki yıl sonra kaçak köçek olmayan binalar yapacağız. Bunu hazırlamakla mükellef olan biziz. Otantik ve yöresel mimarimize uygun binalar yapalım. Altın yumurtlayan tavuğu kesmeyelim" diye konuştu.
TÜRKİYE’YE YANLIŞ YAPILMAKTADIR
ABD Başkanı Obama’nın, Nükleer Güvenlik Zirvesi’nin kapanışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik, ‘Basın Özgürlüğü’ konusundaki eleştirilerine de değinen Bakan Soylu şunları söyledi:
"Dost bir ülkeden beklenmeyecek şekilde bir açıklamayla maalesef karşı karşıyayız. Üzüldüğümüzü ifade etmek istiyorum. Türkiye’ye yanlış yapılmaktadır. Türkiye’nin dostluğunu kaybetmek hiç kimsenin lehine olmaz."
Toplantının ardından Bakan Soylu, şehit cenazesine katılmak üzere Giresun’a hareket etti.

DHA