CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Gökdağ, SÖZCÜ Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği’ne sabah saatlerinde destek ziyaretinde bulundu.

FOTO:Yavuz Alatan FOTO:Yavuz Alatan


‘Sözcü Türkiye’nin nefes borusudur, son kaledir’ diyen Yılmaz, “Birkaç gazete dışında ifade özgürlüğü kalmadı. Şu anda yaşanan darbe girişimi midir yoksa gerçekten bir darbe midir ayırt edilemiyor. Basın özgürlüğü için Cumhuriyet’e, Atatürk’e sahip çıktığı için SÖZCÜ Gazetesi’ne karşı olan bu tehdidin karşısında durmak, SÖZCÜ’ye destek vermek için buradayız. Türkiye’nin bu dönemde dostluk duygusuna ihtiyacı var” dedi.

SÖZCÜ’ye desteklerini bildiren Gökdağ ise SÖZCÜ'nün FETÖ ile ilişkisinin kurulması, bu konuda kafalarda bir soru işareti yaratılması bile haksızlıktır, iftiradır. 15 Temmuz’dan önce de olan tek adam anlayışı, 15 Temmuz fırsat bilinerek güçlendiriliyor. FETÖ yapısı var ise bunun kaldırılması hukuki yolla olur. Bu ülke 14 senede bu hale geldiyse bu yönetim anlayışının yüzündendir ve onların anlayışından kaynaklıdır. Yenikapı söylemleri yönelik herhangi bir saldırı, kapatma, benzer girişimi kaldıramaz” diye konuştu.

vekil-ortaCHP Adana Milletvekili İbrahim Özdiş de SÖZCÜ Gazetesi’nin Ankara Temsilciliği’ne destek ziyaretinde bulundu. Özdiş "Ülkemizin geçirdiği bu ‘olağanüstü’ zamanlarda, yapılması gereken temizliğin yanında ne yazık ki bir de muhalif temizliği yapıldığını görüyoruz. Oysaki öncelikli olarak yapılması gereken şey FETÖ’nün siyasi ayağını ortaya çıkarmaktır. AKP’nin aynaya bakması gerekmektedir. Doğru düzgün kanıtlar olmadan, sadece karalama ve işi sulandırma çabalarıyla muhalifler susturulmaya çalışılıyor. Bu oyunda şimdi sıra SÖZCÜ’de. Muhalif olmanın terörist olmakla eş değer olduğunu sanan bazı cahil kafalar nedeniyle ilkeli yayıncılığını sürdüren, halk tarafından büyük beğeni toplayan, ana akım medyada kalemi susturulmuş yazarların bir araya geldiği SÖZCÜ gazetesi bu cadı avına kurban edilmek isteniyor. Türkiye’de basın özgürlüğü için her zaman mücadele verdik, vereceğiz. Her koşulda SÖZCÜ’nün yanındayız" dedi.