FETÖ lideri Fethullah Gülen'in ABD'den iade süreci, Reza Zarrab'ın New York'ta yargılanması, Türkiye kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor. Ancak yurt dışında, hapiste başka Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da var.  Son dönemde, Suudi Arabistan'da kafaları kesilerek idam cezasıyla yargılanan üç Türk vatandaşının durumu gündeme gelmiş, Yücel Kudret, Altan Sabah ve Yıldıray Töremiş'in idam cezası son anda 15 yıl hapis cezasına çevrilmişti.

HAFTADA 50 KIRBAÇ


Türk vatandaşları, kaçakçılık suçundan idamdan kurtuldular ama, Suudi yargısına göre sadece hapis yatmaları yetmiyor; 20 hafta boyunca Kudret, Sabah ve Töremiş haftada "50 kırbaç" ile de cezalandırılacaklar.

Mevlüt Dudu, Suudi Arabistan ile ilgili açıklamalarda bulundu. Mevlüt Dudu, Suudi Arabistan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

CHP'Lİ VEKİLDEN KAMPANYA: DİLEKÇE VERİN


Suudi hapishanelerindeki Türk vatandaşlarının durumunu, sadece Dışişleri Bakanlığı ve MİT gibi devlet kurumları değil, CHP'liler de yakından izliyor.  CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu Suudi Arabistan'da her hafta kırbaç cezasıyla karşı karşıya olan, Hataylı üç Türk vatandaşının cezalarını çekmek üzere Türkiye'ye iadeleri konusunda kampanya başlattı. Dudu, yaptığı açıklamada, ""Aileleri, Adalet Bakanlığı’na müracaat etmeye, hemşerilerimi de de Türkiye’nin Riyad Büyükelçiliği’ne dilekçe vermeye çağırıyorum" dedi.

"TUZAĞA DÜŞÜRÜLMÜŞLER"


Önümüzdeki hafta Dışişleri Bakanlığı’nda; Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, MİT, Dış Ticaret Müsteşarlığı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla önemli bir toplantı yapılacağını da kaydeden Dudu, Toplantıda, Türkiye’nin Suudi Arabistan'da hapisteki üç Türk vatandaşının iadesi  için yol haritasının belirleneceğini ifade etti. Dudu, " söz konusu vatandaşlarımızın temiz olduğu, mağduriyetlerini giderecek belgeler sunulacağı, Captagon Hapı konusundaki şebekenin tuzağına düşürüldüğü yönünde tezler ortaya konulacağını öğrendim.  CHP’li vekil olarak bu konuda her türlü katkı ve desteğe hazır olduğumu ifade ediyorum." dedi.

SUUDİ ARABİSTAN İADE EDECEK Mİ?


Dudu, Dışişlei Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na da Suudi muhatabı ile iletişimini yoğunlaştırarak, konu üzerindeki hassasiyetini sürdürmesi çağrısında bulundu.  Suudi Arabistan'da, son 1 yıl içinde “uyuşturucu bulundurmak” suçundan tutuklanan ve idamla yargılanan Türk vatandaşlarının adları şöyle;  “Altan Sabah, Yücel Kudret, Yıldıray Töremiş, Remzi Çiçek, Yusuf Açar, Maruf Yılmaz, Sedat Sürmeli, Sabri Boyal, Ahmet Kızgın, Özkan Gültekin, Hüseyin İnce, Mehmet Gazi, Nahsen Aytaş, Mustafa Karagülle, Mehmet Ceylan, Ahmet Köksal, Bereket Dilmeç ve Suphi Dinler” Türkiye'nin, AKP hükümeti döneminde Suudi Arabistan yönetimi ile ilişkileri büyük gelişme kaydetmişti. Bir önceki Suudi Kralı Abdullah'ın ölümü nedeniyle Türkiye'de yas ilan edilmişti.