Ankara'da yoğun kar yağışı nedeniyle bugün (29 Aralık Perşembe) okullar tatil edilmişti. Kar yağışının akşam saatlerinde de sürmesi üzerine, Ankara'da Cuma gününün de tatil olup olmayacağı konusunda Valilik'ten karar beklenmeye başlandı.

Ancak Valilik herhangi bir resmi açıklama yapmadan, sosyal medyada, Ankara Valililği internet sitesi olduğu iddia edilen sitenin, okulların Cuma günü de tatil olduğuna ilişkin bir duyuru bulunan ekran görüntüsü dolaşıma sokuldu.

Valilik resmi sitesine internet üzerinden ulaşılamazken, bu ekran fotosunu görenler, Cuma gününün de tatil olduğuna inanıp, bunu yaymaya başladılar.

[old_news_related_template title="Ankara'da okullar tatil edildi... İşte okulların tatil olduğu diğer iller!" desc="Yoğun kar yağışı yurt genelinde etkisini gösteriyor. Kar yağışı nedeniyle bugün (29 Aralık 2016) birçok il ve ilçede okullar tatil edildi. Ankara Valisi Ercan Topaca dün akşam saatlerinde yaptığı flaş açıklama ile olumsuz hava koşulları nedeniyle Ankara'da, okulların bugün tatil edildiğini, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da idari izinli sayılacağını duyurdu. " image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/basliksiz-7-12.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/egitim/o-kentlerde-okullara-kar-tatili-1591338/"]

ANKARA VALİLİĞİ: HENÜZ TATİL KARARI YOK. DEĞERLENDİRİLİYOR

Ancak daha sonra, dolaştırılan o ekran görüntüsünün sahte olduğu ortaya çıktı.

Ankara Valiliği Sözcü'ye yaptığı açıklamada, Ankara'da 30 Aralık Cuma günü için "henüz tatil kararı alınmış olmadığını, bu konunun değerlendirilmekte olduğunu" bildirdi. Valilik, konu hakkında resmi açıklamayı, değerlendirme sona erdikten sonra yapacak.

[old_news_related_template title="Ankara'da yarın okullar tatil mi? Ankara valiliğinden 30 Aralık için de kar tatili açıklaması!" desc="Ankara valiliğinden beklenen kar tatili açıklaması geldi. Ankara'da etkili olan kar yağışı sonrası öğrencilerin okullar tatil mi sorusu cevap buldu ve 30 Aralık Cuma günü Ankara'da okullar tatil mi belli oldu! İşte Ankara'da kar tatili ile ilgili son detaylar..." image="https://sozcuo01.sozcucdn.com/wp-content/uploads/2016/12/kar-yagisi-2.jpg" link="https://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/ankarada-yarin-okullar-tatil-mi-ankara-valisi-30-aralik-icin-de-kar-tatili-ilan-etti-mi-1593458/"]