Kahraman, darbe girişiminin başarılı olması durumunda sadece Türkiye'nin değil, bütün bölgenin ve dünyanın dengelerinin altüst olacağına dikkat çekti ve şunları söyledi: "Bu herhangi bir imamın yapacak olduğu bir organizasyon değil. Orta Asya Cumhuriyetleri ve burada bulunan büyükelçileri de, maskenin arkasındaki yüzü iyi görsünler, her an Türkiye'deki 15 Temmuz onlarda da olabilir, gereken tedbirleri alsınlar. Biz çok dersler aldık. Türkiye darbeleri tarihe gömmüştür. Halkta bir demokrasi şuuru oluşmuştur. Halk meydanları doldurdu ve darbeye 'hayır' dedi."

Fetullahçı Terör Örgütü'nün Türkiye'ye kara bir gün yaşattığını belirten Kahraman, "Ne zaman ki gelişmekte olan bir ülke, zıplamaya hazırlanıyor, bir de bakıyorsunuz ayağına çelme takıyorlar’’ dedi. Resepsiyona, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da katıldı.


DARBE KOMİSYONU TAMAM



TBMM'de 15 Temmuz darbe girişimini araştıracak olan komisyonun üyeleri belli oldu. AKP'de komisyona 9 isim bildirdi. Komisyon Başkanlığına eski savcı Reşat Petek'in seçilmesi bekleniyor.

İlk türbanlı vekil Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı da komisyon üyesi oldu. Komisyonda 9 AKP, 4 CHP, birer de MHP ve HDP'li vekil görev yapacak. Komisyona seçilen üyeler şöyle:

AK PARTİ (9) : Reşat Petek, Serkan Bayram, Emine Nur Günay(Eskişehir) Ravza Kavakcı Kan, Belma Satır Burrhanettin Uysal, Hüseyin Kocabıyık, Selçuk Özdağ, Zekeriya Birkan
CHP (4) : Zeynel Emre, Aykut Erdoğdu, Sezgin Tanrıkulu, Aytun Çıray
HDP (1) : Mithat Sancar
MHP (1) : Mehmet Erdoğan