TÜRKİYE  Büyük Millet Meclisi (TBMM) Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu, 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan 54 yaşındaki öğretmen Muharrem Büyüktürk'ün, 10 çocuğa cinsel istismarda bulunduğu olayı araştırmak için Karaman'a geldi.
Karaman'da Ensar Vakfı ve Karaman İmam Hatip Okulları Mezunları Derneği'ne (KAİMDER) ait yurtlarda kalan 10 erkek öğrencinin, yurtlarda gönüllü belletmenlik yapan sınıf öğretmeni Muharrem Büyüktürk, tarafından cinsel istismara uğraması olayının gündeme gelmesinin ardından TBMM'de kurulan Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu, bugün akşam saatlerinde Karaman'a geldi. 9 AK Parti, 4 CHP, 1 MHP ve 1 HDP’den olmak üzere 15 milletvekilinden oluşan araştırma komisyonu, beraberinde hakim, doktor ve uzmanlar eşliğinde Karaman'da yaşanan cinsel istismar olayını araştıracak.
KURULAN KOMİSYONUMUZ 50 GÜNDÜR ÇALIŞMASINI SÜRDÜRÜYOR
Çocuk İstismarını Önleme ve Araştırma Komisyonu Başkanı AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Araştırma Komisyonu'nun Karaman’da yürüteceği çalışmalar hakkında  şunları söyledi:
"Kurulan komisyonumuz 50 gündür çalışmalarını sürdürüyor. Ankara’da Meclis’te yaptığımız çalışmalarda, konunun uzmanlarıyla akademisyenler ve ilgili kurumlarımızın temsilcilerini dinledik. Üniversitelerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın bu alanda çalışan çocuk hakları merkezlerinin raporlarını istedik. Onlar ise yavaş yavaş komisyonumuza ulaşmaya başladı. Komisyonumuz Ankara’da Meclis’te yaptığı masa başı çalışmalarının dışında da konuyla ilgili olan yerlerde de ziyaretlerde bulunuyoruz. Önceki haftalarda Ankara’da Çocuk İzlem Merkezi'ne inceleme ziyareti yaptık. Orada mağdur çocukların ifadelerinin alındığı merkezde incelemeler yaptık. Yine Sincan Çocuk Cezaevi ve Eğitim Evi'nde komisyonumuz bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Bugünde üçüncü çalışma ziyaretimizi Karaman’a gerçekleştiriyoruz.''
Komisyonun yarın kaldıkları otelde ilgili kamu kurum ve kuruluşların yetkililerini dinleyeceğini ifade eden Tunç, "Karaman’da çocuklarla ilgili olan Milli Eğitim Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü, Rehberlik Uzmanları, Psikologlar ile Sosyal Hizmet Uzmanları ile ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerini toplantıda dinleyeceğiz. Bu toplantıda sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de dinleyeceğiz ve çalışmamızı tamamladıktan sonra Ankara’ya döneceğiz" dedi.

DHA