TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi (TBMM) Mülteci Hakları İnceleme Alt Komisyonu Başkanı AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ve bazı üyeleri, Suriyeliler'in kaldığı Cevdetiye Konaklama Tesisi'nde incelemelerde bulunmak üzere Osmaniye'ye gitti.
Heyet ilk olarak Osmaniye Valisi Kerem Al'ı ziyaret etti. Basına kapalı olarak gerçekleşen görüşmenin sonunda Komisyon Başkanı Atay Uslu açıklamalarda bulundu. Anadolu'nun 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yaptığını belirten Uslu, "Dünyada en çok sığınmacı barındıran ülkelerden biriyiz" dedi.
10 bin Suriyeli sığınmacının kaldığı konaklama tesislerinde incelemeler yapmak üzere geldiklerini belirten Uslu, "Sığınmacılara insani yardım anlamında dünyanın en çok insani yardım yapan ülkelerinden birisiyiz. Şimdiye kadar ülkemiz 10 milyar dolar faturalı harcama yaptı, mültecilerin ülkemize gerçek maliyeti ise 20 milyar dolar civarındadır" diye konuştu.
Atay Uslu başkanlığında AK Parti Ankara Milletvekili Julide Sarıeroğlu, CHP Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen ve MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy'un da eşlik ettiği komisyon daha sonra Suriyelilerin kaldığı Cevdetiye Konaklama Tesisi'ne gitti.

DHA