MANİSA'nın Soma İlçesi'nde, Türk Eğitim Derneği'nce (TED) düzenlenen bir dizi etkinlikte çocuklar gönüllerince eğlendi.
Soma'da 13 Mayıs 2014'de meydana gelen maden faciasından sonra başlattığı 'Soma'ya El Ver' kampanyasıyla bölgedeki mağdur çocuklardan başta burs ve psiko-sosyal destek hizmetleri veren TED, bu kez de şenlik yaptı. Faciadan sonra yapılan ilk şenlik, Bülent Ecevit Parkı'nda gerçekleştirildi. Konser ve gösterilerin düzenlendiği özel günde, TED'in tam eğitim burslu üniversite öğrencileri de sanat ve sporla ilgili çeşitli etkinliklere katıldı. Somalı çocuklar, TED Üniversitesi Müzik Grubu Whisper&Cem Spade konseri, TED Üniversitesi öğrencilerinin pantomim gösterisi, Soma Çocuk Gelişim Merkezi öğrencilerinin gösterileriyle coştu. TED Öğrenci Grup Başkanı Ebru Aktokmak, şöyle dedi:
"Soma'da çocuklara sadece maddi olarak değil, psikolojik olarak ta destek verilmesini düşündük. O günden bu yana TED burada sosyal faaliyetlerini sürdürüyor. Bizde bugün burada çocukların bayramı 23 Nisan'da bir şenlik hediye etmek için geldik. Onlarla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz ve çok mutluyuz."
FACİA MAĞDURU ÇOCUK ARTIK MUTLU
Maden faciasında babası Erdoğan Köse'yi kaybeden 17 yaşındaki Berkan Köse ise, şöyle dedi:
"Türk Eğitim Derneği sayesinde TED Karabük yatılı okulunda okuyorum. Somayı her daim unutmayan Türk Eğitim Derneği ile Somalı çocuklar ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bizlere yaktıkları meşale altında ileride Ülkemiz içinde kullanacağımıza inanıyorum. Türk Eğitim Derneği her zaman benim yanımda. Çok mutluyum."



 

DHA