Yavuz KUŞDEMİR UŞAK, (DHA)- UŞAK`ta iki kolu eksik doğan 33 yaşındaki İsa Songür, hayatta karşısına çıkan birçok zorluğa rağmen yılmayarak mücadele verdi. Sağ kolunun dirsek ucundaki parmak benzeri eklemiyle hayata tutunan Songür, müzik yeteneğini fantezi müzik tarzındaki albümüyle ortaya koydu. Songür, albümden elde edeceği gelirle en büyük hayali olan biyonik kol sahibi olmak istediğini söyledi.
Anne ve babasındaki kromozom uyuşmazlığı nedeniyle `Üst ekstremite eksikliği, dirsek altı ampute` tanısıyla sol kolu omuzdan, sağ kolu ise dirsek altından itibaren eksik dünyaya gelen İsa Songür, hayata sımsıkı tutundu. Karşısına çıkan birçok zorluğa rağmen yılmayarak mücadele veren Songür, sağ kolunun dirsek ucundaki parmak benzeri eklemiyle hayata tutundu.
ZORLUKLARI PAYLAŞTI
Uşak Devlet Hastanesi`nde memur olan Songür, duygularını ve yaşadıklarını DHA`yla paylaştı. İlk olarak yaşadığı zorluklardan bahseden Songür, "Kollarım olmadığı için `kalem tutamaz` dediler. Ama olmayan kollarımla kalem tutmayı öğrenip, Aksaray Üniversitesi`nde Süt ve Süt Ürünleri Teknikerliği Bölümü`nden başarıyla mezun oldum. Özel okullarda okumadım. Devlet okullarında sağ kolumda dirsek altı tek parmağımla kalem tuttum, eğitimimi tamamladım. KPSS sınavlarına girerek devlet memuru oldum. Engellilerde bir şeylerin pratik çözümünü bulma yetisi oluşuyor. Bu anlamda kendi yaşamımda çok fazla bir sıkıntı yaşamadım ama insanların bana karşı önyargılarını yenmekte çok sıkıntı yaşadım ve bunları aştım. `Ayakta duramaz, kendini idame edemez` diyenlere karşılık dimdik ayaktayım" dedi.
KARŞILIKSIZ AŞKLARI BESTECİ YAPTI
Engellini dert etmeyen ve çevresine yaşam enerjisi veren Songür, müziğe ilgisini şöyle anlattı:
"Bir kıza karşılıksız aşık olmuştum. Aldığım olumsuz cevaba karşılık `Sevseydin` şarkısı doğdu. Ardında geçmişte yaşadığım hatalar gözümün önüne geldi `Bebeğim` dedim. Sonra yeni birisine sevdalandım `Hoş Geldin` isimli şarkıyı yazdım. Bu şekilde yaşadıklarımı söz ve melodilere dökerek hikayelendirdim. Müzik piyasasına çıkan albümüm küçük yaşlardan bu yana içimde bir sevda olan müziğin birikimi. Söz ve müziği kendime ait olan 12 şarkıyı pop fantezi tarzında okudum. Şu anda 1000 adet bandrollu müzik CD`sini satışa sunduk"
ALBÜM GELİRİ BİYONİK KOL İÇİN
Çıkardığı müzik albümünden elde ettiği geliri biyonik kol için kullanacağını belirten İsa Songür, "Tek amacım 33 yıldır eksikliğini hissettiği bir biyonik kola sahip olmak. Piyasaya sürdüğüm albümden ve bana destek verecek hayırseverlerden gelecek yardımla doğuştan olmayan sol koluma bir biyonik kol taktırmak istiyorum. Önümüzdeki Mayıs ayında Uşak`ta bir konser planladım. Albüm çalışmamda bana yardımlarını esirgemeyen sevgili büyüklerime de böylelikle teşekkür etmiş olacağım" dedi.
"YAŞAMA SEVİNCİNİZİ KAYBETMEYİN`
DHA