17 yaşındaki kız torununa cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 67 yaşındaki A.O., 7.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Cezada 2 kez artırım yapan mahkeme, herhangi bir indirim de uygulamadı. Mağdur torunun çirkin anları ses kaydına alması istismarcı dedenin ceza almasını hızlandırdı.

Mağdur torunun aldığı ses kaydı ''hukuk dışı' sayılmadı.


Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığınca hazırlanan iddianameye göre Yenişehir İlçesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan M.O., 2013 yılının Ağustos ayında polise başvurarak, öz dedesi A.O.'nun 8 yaşından beri kendisini taciz ettiğini söyledi.  İddianamede M.O.'nun dedesinin sözlü cinsel tacizlerini ispatlamak için gizli ses kaydı yaptığı da belirtildi. Ses kaydının yasal dayanağı inceleyen savcı Serdar Açıkgöz, "bunun hukuka aykırı bir delil olabileceği düşünülse bile, ispat olanağı bulunmayan durumlarda yapılan ses kaydının hukuka aykırı olmayacağını" vurguladı. Polis tarafından el konulan ve çözümü yapılan ses kayıtlarında M.O. ve dedesi arasında geçen diyaloglar yer aldı. Ses kayıtlarında dedesinin mağduru elle taciz ettiği ve cinsel ilişkiye zorladığı dikkat çekti.

DOKTOR RAPORU: RUH SAĞLIĞI BOZULDU


İddianamede, doktor raporunda mağdurun ruh sağlığının bozulduğunun tespit edildiğini belirten savcı, M.O.'nun daha sonra alınan ifadesinde şikayetten vazgeçme eğilimi gösterdiğini kaydetti. Mağdurun ailevi sebeplerle fikir değiştirdiğini vurgulayan savcı, şüpheli A.O.'nun 'Beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı' suçundan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi.

2 KEZ ARTIRIMLI CEZA


İddianamenin kabul edilmesinin ardından tutuklu sanık A.O.'nun yargılaması Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. İfadesinde iddiaları kabul etmeyen A.O., bir süre sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Davanın son duruşmasında esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın cezalandırılmasını istedi. Kararını açıklayan mahkeme sanık A.O.'yu 'Cinsel istismar' suçundan 7.5 yıl hapis cezasına çarptırdı. Kararda verilen ceza oranında iki kez artırım yapıldığı ve sanığın eylemi öz torununa karşı yapmasından dolayı indirim uygulanmadığı belirtildi. (Felat Bozarslan/DHA)