0549 807 27 99 numaralı Sözcü WhatsApp hattı kısa sürede çığ gibi büyüdü. Sesini duyurmak isteyen vatandaşın sesi olan WhatsApp hattına her gün yüzlerce fotoğraf ve video geliyor. O şikayetlerden biri de engelli vatandaşlara ayrılan park yerlerine diğer sürücülerin park etmesi.

HAZIRLAYAN: Turgut ERAT

Bir polis aracı engelliler için ayrılan yere park etmiş...

POLİS ARACI ENGELLİ PARK YERİNDE


İhbar Hatay'dan geldi. Fotoğrafta, engelli vatandaşlar için ayrılan bölümde bir polis aracı görünüyor. Şikayeti yapan vatandaş "polis bile bunu yaparsa vay halimize" diyor.

İş makinesinin yarısı yola taşmış...

3 GÜNDÜR YOLA PARK EDEN KEPÇE


İstanbul Sultanahmet'ten gönderilen bir fotoğraf ise daha da ilginç. Vatandaşın beyanına göre bu iş makinası 3 gündür yolun ortasına park etmiş vaziyette duruyor. Yolu kullanan araçlar ise mecburen kaldırımın üzerinden geçmek zorunda kalıyor.

Arazi aracı engel tanımamış...

0FF ROAD


Fotoğrafdaki arazi aracı ise bir başka tepkili vatandaş tarafından gönderildi. Araç sürücüsü arazi aracını kaldırıma böyle park etmiş. Üstelik hemen yanında otobüs durağı da var.

Bu fotoğraf da Halkalı'da çekildi...

2 KERE ENGELLİ


Fotoğraftaki minibüs de Halkalı'dan. Özel bir hastanenin önüne park eden minibüs sürücüsü sadece hastanenin önünü kapamamış aynı zamanda görme engellilerin de yürüyüş yolu üzerinde.

Sürücüsü manava giren araç sahibini böyle bekliyor....

1 KİLO DOMATES


Bu fotoğraf ise manava gelen bir müşteri. O da birkaç adım yürümek yerine park yasağı olan bölgede dubanın üzerine çıkarak park etmiş.

Ve bir basın aracı...

VE BASIN MENSUBU


Fotoğrafı gönderen okur mesajının başına bir gülücük koymuş. "Bunu yapan bir de medya mensubu olursa..." diye de devam etmiş. Fotoğrafta engelli vatandaşlar için ayrılan bölüme üzerinde BASIN yazan bir otomobil var.