Hakkari’de darbe girişimi sonrası gözaltına alınan Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal ile Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci ve Yüzbaşılar Ersin Durur, Celal Kiber emniyetteki sorgularının ardından bugün adliyeye sevk edildi.

İLGİLİ HABER15 Temmuz darbe girişiminde tutuklamalar sürüyor15 Temmuz darbe girişiminde tutuklamalar sürüyor


Öğle saatlerinde hakim karşısına çıkarılan, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal ile Hakkari İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Demiray Demirci ve Yüzbaşılar Ersin Durur, Celal Kiber TCK’nın 309. Maddesi olan “Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırma suçundan” tutuklanarak Hakkari Kapalı Cezaevine gönderildi.

İLGİLİ HABERDarbe girişiminde ilk serbest bırakılan generalDarbe girişiminde ilk serbest bırakılan general


Gözaltında bulunan ve isimleri öğrenilemeyen iki rütbelinin ise emniyetteki sorguları devam ediyor.

FOTO: İHA FOTO: İHA


1 TUĞAMİRAL 1 TUĞGENARAL DE TUTUKLANDI

İstanbul ve Ankara’da yaşanan darbe girişiminin ardından göz altına alınan Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu tutuklandı. Daha önce çıkarıldığı mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Gelibolu 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı İsmail Gürgen, hakkında çıkarılan yakalama kararının ardından yeniden gözaltına alınarak mahkemece tutuklandı.
15 Temmuz gecesi, İstanbul ve Ankara’da yaşanan darbe girişiminin ardından Cumartesi sabahı gözaltına alınan Çanakkale Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Serdar Ahmet Gündoğdu, bugün öğlen saatlerinde adliyeye sevk edilmişti. Gündoğdu, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan, aynı olay kapsamında Gelibolu 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral İsmail Gürgen, daha önce Gelibolu ilçesinde mahkemeye çıkarılmış, adli kontrol şartıyla tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alınan İsmail Gürgen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Tuğamiral Gündoğdu ve Tuğgeneral Gürgen, Çanakkale E Tipi Cezaevine gönderildi.