15 Temmuz askeri darbe girişiminin ardından Kırklareli'nde başlatılan soruşturma kapsamında 55'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Bekir Koçak gözaltına alındıktan sonra tutuklandı. Üzerinde ise örgüt içerisinde 'şifre' olarak nitelendirilen '1 ve 5 dolarlık' banknot bulunduğu ortaya çıktı. Bir doların üzerindeki seri numarasının 'L' harfi ile başladığı, 5 dolarlık banknotun ise 'F' harfi ile başladığı belirlendi.

Soruşturma kapsamında tutuklanan Lüleburgaz 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli başçavuş Özcan Şahanoğlu'nun üzerinde de ‘1 dolarlık' banknot bulundu. Ele geçirilen 1 doların seri numarasının ‘F' ile başladığı belirlendi.

5 AKADEMİSYEN GÖZALTINA ALINDI

Darbe girişimi soruşturması kapsamında Kırklareli Üniversitesi'nde görevli 5 akademisyende Terörle Mücadele ekiplerince gözaltına alındı. Odalarında arama yapılan akademisyenler geçirildikleri sağlık kontrolünün ardından ifadeleri için Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. İki akademisyenin de soruşturma kapsamında arandığı öğrenildi.

DHA