BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’ndeki Çelebi Limanı’na gelen 5 bin 700 besilik danaların tahliyesine başlandı. Ankara ve İzmir’deki firmalara gönderilecek besilik danaların tahliyesi iki gün sürecek.
Brezilya’dan yüklediği 5 bin 700 besilik danayı taşıyan 109 metre uzunluğunda 7 bin 878 grostonluk Palau bandıralı 'Blue Ocean- A' adlı gemi Bandırma Çelebi Limanı’na yanaştı. İstanbul ve Kuşadası’na yanaşan turist gemilerine benzeyen gemiden tahliyesine başlanan besilik danalar Ankara ve İzmir’deki firmalara sevk ediliyor. Tahliye sırasında gemi çevresi Balıkesir Büyükşehir Belediyesi özel ilaçlama aracıyla sürekli ilaçlandı.
KOKU YAYILMASINA KARŞI ÖNLEM
Bandırma’da daha önce yaydığı koku nedeniyle eleştiri konusu olan canlı hayvan boşlatma işleminde aynı sorunların yaşanmaması için önlem alındığı ve tahliyenin hızla gerçekleştirildiği bildirildi.
Ankara'dan Kırmızı Et (Ayaş) Bes Çiftliği ve İzmir Tireli Besi Çiftliği tarafından ithal edilen edilen canlı hayvanların tahliyesi Bandırma’nın yanı sıra İzmir ve Mersin limanlarından da yapılıyor.

DHA