ADANA İncirlik Hava Üssü'nde konuşlu ABD Hava Kuvvetleri 39'uncu Kanat Komutanlığı'nda çalışan, aralarında Türk Harb-İş Sendikası yönetiminden bir kişinin de olduğu 3 işçinin işine son verilmesi, sendika üyesi işçiler tarafından protesto edildi.
İncirlik Hava Üssü ana nizamiye kapısında toplanan sendika üyelerine, CHP Adana Milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, İbrahim Özdiş, Zülfikar İnönü Tümer ve Aydın Uslupehlivan, CHP Adana İl Örgütü ile Vatan Partisi üyeleri de destek verdi. İngilizce ve Türkçe dövizler açan sendika üyeleri ABD'li şirketi protesto etti.
Eylem sırasında CHP Adana İl Başkanı Ayhan Barut bir konuşma yaparak AK Parti'yi eleştirdi. Bu sırada bir vatandaş Barut'a tepki gösterip hükümet lehine slogan attı. Ağzı sendika üyeleri tarafından kapatılan vatandaş, alandan uzaklaştırıldı. Daha sonra söz alan Türk Harb-İş Sendikası Genel Başkanı Bayram Bozal, hava üssünde çalışan 3 işçinin basit gerekçelerle işlerine son verildiğini, bunun kabul edilebilir bir şey olmadığını ifade ederek şunları söyledi:
"Güvenlik gerekçesiyle arkadaşlarımızı işten attılar. Arkadaşlarımızın bir hatası varsa bu ülkenin savcısı, polisi ve hakimleri var. Onlar müdahale ederler. Bizim derdimiz üzüm yemek, bağcıyla işimiz yok. Siz Türkiye Cumhuriyeti'nin içinde yer kiralamışsınız, iş yapıyorsunuz. Ama benim işçimi sebepsiz yere kapının önüne koyuyorsunuz. Arkadaşlarımız işine dönünceye kadar buradayız."
Konuşmaların ardından grup dağıldı.

 

DHA