ÜLKE genelinde yaşanan terör olayları nedeniyle 1 Mayıs'ta kutlama yapılmasını eleştirenlere yanıt veren Türkiye İşçi, Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) Genel Başkanı Ergün Atalay, yarın Çanakkale Kordon Boyu'nda 1 Mayıs'ı kutlayacaklarını belirterek "İnadına bu al bayrağın altında toplanıp temsil ettiğimiz insanların sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
Türk-İş yarın Çanakkale Kordon Boyu'nda 1 Mayıs'ı kutlayacak. 1 Mayıs kutlamaları öncesi bugün beraberindeki heyetle kente gelen Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret etti. Çanakkale Polis Evi'nde 1 Mayıs kutlama programının açıklanması için düzenlenen toplantıya Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşikatlardırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Türk-İş Bursa İl Temsilcisi Sabri Özdemir katıldı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, yarın bu kentte ülkenin içinde bulunduğu sıkıntıları anlatacaklarını belirterek "İşçilerimizin, kadınlarımızın, özürlülerin ve emeklerimizin sıkıntılarını bu alanda özgürce dile getireceğiz. Yarın biz burayı Türk-İş ve Türk bayrakları ile papatya bahçesi yapacağız. Çanakkale'de 101 yıl önceki savaş halen daha devam ediyor. Şu anda Güneydoğu'da belli bölgelerde askerimiz ve polisimiz bir mücadele içerisinde" dedi.
"İNADINA BİZ ALANLARI DOLDURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"
Atalay, "Soma'da yolda güvenlik güçlerimize karşı bomba patlıyor. Bursa'da bomba patlıyor. Bize 'bu 1 Mayıs'ı yapmayın, toplanmayın' diyenler de oldu. İnadına biz alanları doldurmaya devam edeceğiz. İnadına beraber olmaya devam edeceğiz. İnadına bu al bayrağın altında toplanıp, temsil ettiğimiz insanların sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğiz. Yarın bu alanda arkadaşlarımız toplanıp çeşitli etkinlikler yapacak. En sonda biz çıkıp tüm kamuoyuna derdimizi anlatacağız" diye konuştu.
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Çanakkale'de yarın kutlayacakları 1 Mayıs İşçi Bayramı'nın ardından ilk fırsatta 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlamak istediklerini sözlerine ekledi.

 

DHA