KONYA’da Türkiye’nin havacılık temalı ilk parkı olan Türk Yıldızları Parkı, Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları’nın gösterisiyle açıldı. 
Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ankara Yolu’nda 321 bin metrekarelik alana yaptırılan Türk Yıldızları Parkı'nın açılışına Konya Valisi Muammer Erol, Hava Kuvvetleri Kurmay Başkanı Korgeneral Mehmet Şanver, 3’üncü Ana Jet Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Haluk Şahar, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Ak Parti Milletvekilleri Hüsniye Erdoğan, Ahmet Sorgun ve Ömer Ünal ve vatandaşlar katıldı. Açılışta Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı akrobasi timi Türk Yıldızları'nın gösterileri büyük beğeni topladı. Parka gelen vatandaşlar, akrobasi timinin gösteri uçuşlarını nefeslerini tutarak izledi. Gösteriden sonra parka gelen pilotlar, sahnede protokol üyeleri ile birlikte hatıra ı çektirdi. 
PARKIN ÖZELLİKLERİ
Türk Yıldızları Parkı’nda, 50 metre kanat genişliğinde, 54 metre boyunda Airbus A300 tipi uçak, 12 bin metrekarelik göletin içinde restoran olarak hizmet verecek. Uçak restoranın teras bölümü ise 500 kişilik kafeterya olarak tasarlandı.
Park içindeki elips havuzlarda, Türk Yıldızları tarafından daha önce kullanılan ve ömrünü tamamlamış 2 adet F-5 jet gösteri uçağı da sergileniyor. Parkta ayrıca, açık havacılık müzesi, temalı giriş tagları, Vecihi Hürkuş ve Nuri Demirağ anıtları, amfi tiyatro, sergi, yürüyüş ve spor alanları, çocuk oyun alanları, tırmanma duvarı, macera parkurları, çeşmeler, kamelyalar, piknik alanları ve 1200 araçlık otopark da bulunuyor.

DHA