Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yaptığı yazılı açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen ve merkezden de takip edilen uygulamaya, 81 ilde Asayiş, Terör, Çevik Kuvvet, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele, Özel Harekat, Trafik, Uyuşturucuyla Mücadele, Deniz ve Havacılık Şubelerinden toplam 5 bin 863 ekipte görevli, 40 bin 507 personel katıldı. Uygulamada ayrıca, 7 helikopter, 10 deniz aracı ve 138 dedektör köpek yer aldı.

Uygulama kapsamında, şehir giriş ve çıkışlarıyla dahil olmak üzere kent merkezlerinde, önceden tespit edilen bin 906 hassas noktada, şüpheli şahıs ve araçlar üzerinde arama, kimlik kontrolü ve plaka sorgulaması yapıldı.

İZMİR - 5 BİN 276 KİŞİNİN GBT SORGUSU YAPILDI


'Türkiye Huzur' adı verilen denetime İzmir'de 755 polis katıldı. İzmir'de 244 ekiple 53 noktada denetim yapıldı. Denetimlerde özel eğitimli narkotik ve patlayıcıya duyarlı 7 dedektör köpek katılırken, yapılan denetimlerde 5 bin 276 kişinin Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunun yapıldığı, bin 354 aracın kontrol edildiği, 91 aracın sürücülerine cezai işlem uyguladığı ve 19 aracın ise trafikten men edildiği belirtildi.

operasyon-izmir

Uygulama kapsamında haklarında arama kararı bulunan 23 kişi yakalandı. Denetlenen 152 iş yerinin 23'ünün sahibine ceza kesilirken, 70 kişiye ise idari işlem yapıldı. Denetimlerde yapılan aramalarda, 4 av tüfeği, 3 tabanca, 177 gram esrar ve 7 uyuşturucu hap ele geçirildi.

MANİSA - EMNİYET MÜDÜRÜ BİZZAT YÖNETTİ


Manisa'da, İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı asayiş, terörle mücadele, narkotik suçlarla mücadele, mali suçlarla mücadele, kaçakçılık ve organize suçlarla mücadele, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin aralarında bulunduğu yaklaşık bin 500 polis ile asayiş uygulaması yapıldı. Şehrin giriş ve çıkışlarında, kahveler, kafeler ve alkollü mekanlara yönelik uygulamada, tedbir amaçlı olarak Genel Bilgi Taraması (GBT) kontrolleri ve üst araması yapıldı. Uygulamayı Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç bizzat yönetti.

BURSA - NEYE UĞRADIKLARINI ŞAŞIRDILAR


Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı, Asayiş, Terör, Narkotik, Çevik Kuvvet ve Trafik ekipleri, merkez Osmangazi, Nilüfer ve Yıldırım ilçelerinde asayiş uygulaması yaptı. Uyuşturucu ticaretinin yoğun olduğu bölgelerde narkotik köpeği 'Alfa' ile arama yapıldı. Gece kulupleri, gazino ve müzikholler denetlendi, aramalar yapıldı, çalışanların ve müşterilerin kimlikleri kontrol edildi. Konsomatris çalıştıran işyerlerine ceza kesildi, pasaportu ve çalışma izni bulunmayan yabancı uyruklu kadınlar ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü.

operasyon-bursa

5 BİN KİŞİ SORGULANDU, UYUŞTURUCU VE SİLAH ELE GEÇİRİLDİ


Uygulamada, 5 bin 112 kişinin Genel Bilgi Tarama (GBT) sorgusu yapıldı. Aranan 37 kişi gözaltına alındı. Üst araması, dükkan, otomobil, park ve bahçelerde yapılan aramalarda 4 ruhsatsız tabanca, 1 kuru sıkı tabanca, 43 fişek, 2 muşta, 1 elektroşok cihazı, 1 sustalı bıçak ele geçirildi. Aramalarda suç unsuruna rastlanan 70 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan 774 araç sorgulanırken, 63 araç hakkında 27 bin 400 TL cezai işlem uygulandı.

Bursa İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız da uygulamaları yerinde denetledi. Yıldız, daha sonra MOBESE İzleme binasına giderek mobese kameralarından kenti izledi.

KONYA - Konya il merkezi ve ilçelerinde 41 farkı noktada asayiş uygulaması gerçekleştirildi. 161 ekipte, 853 polisin katılımıyla gerçekleştirilen uygalama iki aşamalı olarak yapıldı. Ekipler saat 20.00-21.30 sıralarında şehir giriş çıkışlarında daha önceden belirlenen noktalarda şüpheli araç ve kişiler üzerinde çalışma yaptı.

operasyon-konya

Durdurulan araçlar ve yolcular polis tarafından tek tek arandı. 22.00-24.00 saatleri arasında ise ekipler şehir merkezindeki umuma açık yerler üzerinde denetim yaptı. Yapılan denetimlerde çeşitli suçlardan aranan 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan bir kadın, "Neden çekiyor sunuz? Alt tarafı aranmam var" diyerek gazetecilere tepki gösterdi.

operasyon-konya-2

Uygulama kapsamında 2 bin 500 kişinin GBT sorgusu yapıldı. 55 işyeri denetlenirken, 6 işyerine cezai işlem uygulandı. 350 araç üzerinde de arama yapıldı. Denetimlerde çok sayıda suç unsurunun da ele geçirildiği belirtildi.

VAN - Van'ın 3 ilçesinde bin polisin katılımıyla 2 noktada sabit yol uygulaması ve eğlence mekanları ile umuma açık yerlerde denetim yapıldı. Polis helikopterinin de havadan destek verdiği uygulamaya, narkotik, mali, terör, kaçakçılık ve organize, özel harekat, çevik kuvvet ve trafik ekiplerinin de aralarında olduğu bin polis katıldı. Şüpheli kişilere yönelik Genel Bilgi Tarama (GBT) kontrolleri yapılan uyguluma da aranan şahıslar, silah, bıçak, uyuşturucu madde taşıyan şüpheliler üzerinde duruldu. Sahil şeridinde de deniz polisleri uygulamaya destek verdi.

operasyon-van

Operasyonda 636 kişinin kimlik sorguları yapılırken, çeşitli suçlardan aranan 5 kişi gözaltına alındı. Yapılan arama ve kontrollerde çok sayıda kaçak sigara ve uyuşturucu madde ile kumar amacıyla kullanılan tombala makinesi ele geçirildi. Yapılan trafik kontrollerinde ise 59 araç incelendi. Trafik yönünden sakıncası bulunduğu gerekçesiyle 9 araca cezai işlem uygulanırken, 1 araç trafikten men edildi. Evrakları eksik olan araçlar üzerinde yapılan kontrollerde ise 4 bin 515 lira para cezası uygulandı. Polis umuma açık alanlar üzerinde yaptığı denetimlerde de 12 işyeri için idari işlem yaparken 3 bin 871 lira para cezası kesti.

ADANA - Emniyet Müdürü Osman Ak'ın yönettiği uygulamaya, ilçe emniyet müdürlüklerinden, Asayiş, Narkotik, KOM, TEM, Özel Harekat ve Çevik Kuvvet şubelerinden 2 bin polis katıldı.

operasyon-adana

Kent merkezi ve ilçelerde gerçekleşen uygulamada, 85 sabit noktada 2 bin 500 araç kontrol edilirken, 62 araca farklı sebeplerden 22 bin lira para cezası kesildi. 4 bin 500 kişiyi sorgulayan polisler, 23 aranan şahsı yakaladı. 350 eğlence ve umuma açık mekanlarda da arama yapan ekipler, uygulama genelinde 9 tabanca, 1 av tüfeği, 4 captagon uyuşturucu hap ele geçirdi. Gece yarısına kadar devam eden uygulamaya, polis helikopteri de havadan destek verdi.

GAZİANTEP - Gaziantep'te bin 200 polisle uygulama yapıldı.

Şahinbey ilçesindeki özellikle Bey mahallesi çevresinde bulunan umuma açık yerlere yönelik, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü, Terörle Mücadele, Özel Harekat, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinde görevli bin 200 polisin yanı sıra zabıta ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla huzur operasyonu düzenlendi.

operasyon-gaziantep

Kent merkezinde eş zamanlı olarak saat 22:00’da bir çok farklı adrese yönelik gerçekleştirilen uygulamada, şehir içindeki ana caddeler ve şehirlerarası yollarda kurulan 12 ayrı notada şüpheli görülen araçlar durdurularak arama yapılırken araçlardaki sürücüler ve yolculara kimlik kontrolü yapıldı. Şehir merkezinde ise başta alkollü iş yerleri olmak üzere umuma açık, otel, restoran, kafe , bar gibi yerlerde denetim yapıldı.

Yaklaşık 2 saat süren uygulamada çok sayıda vatandaşın kimlik bilgileri sorgulanırken, eksik evrak bulunduran ya da sigara içildiği tespit edilen bazı mekanlara hakkında ise yasal işlem başlatıldı.

ADIYAMAN - Adıyaman Emniyet Müdürlüğü tarafından merkez ve ilçelerinde 550 polisin katılımıyla 3 saat sürdü. Operasyonda oluşturulan kontrol noktalarında şüpheli kişi ve araçlar aranırken, işyerleri de denetlendi.

operasyon-adiyaman

Uygulama sonrası Adıyaman Emniyet Müdürü Metin Alper polislere çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

DHA