Özgür ALTUNCU-Süleyman KAYA-Yaşar KAÇMAZ İSTANBUL, (DHA) SURİYE`de, Türkmen Dağı bölgesini savunmak için gönüllü olarak gittiği bölgede öldürülen MHP Fatih İlçe Başkan Yardımcısı İbrahim Küçük son yolculuğuna uğurlandı.

CENAZE NAMAZINI "CÜBBELİ AHMET HOCA" KILDIRDI
İbrahim Küçük için Fatih Camii`nde ikindi vakti cenaze namazı kılındı. Cenaze namazını, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü kıldırdı. Cübbeli Ahmet Hoca, cenazede, "Türkmen Dağı düştü, düşmek üzere. Allah`ım sen muhafaza eyle. Doğu`da biliyorsunuz bölünme tehlikesi yaşanıyor. Orada bu PKK-Ermenilerle uğraşıyoruz. Yedi düvelle bu Müslüman Türk Milleti uğraşıyor. Rusya bir taraftan İran ile birleşiyor. Oradan Çin arkadan, bu Müslüman Türk yurdunu parçalamak, işgal etmek istiyorlar. Fırsat verme Yarabbi... Rusya`nın, İran`ın bu Şii ittifakını iptal eyle Yarabbi" şeklinde dua etti.

VURAL, ADAN VE AKŞENER DE CENAZEDEYDİ
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile MHP Genel Başkanlığı`na adaylığını açıklayan eski Milletvekili Meral Akşener de Küçük`ün cenazesine katıldı.
MHP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bülent Karataş ve MHP İstanbul teşkilatı da tam kadro cenazedeydi. Ülkü Ocakları üyesi gençler cami avlusunu pankartlarla doldurdu. İbrahim Küçük`ün kızlarıyla çektirdiği da avluda yer aldı.

AKŞENER TESELLİ ETTİ
Türk Cumhuriyetleri`nin bayraklarını taşıyan gençler, Türk ve Türkmen bayrağına sarılı tabutun başında nöbet tuttu. İbrahim Küçük`ün kızları Zeynep ve Elif yakınlarının kucağında cenaze törenine katılırken, acılı eşi Nurgül Küçük gözyaşı döktü. Eşinin tabutuna sarılıp ağlayan Nurgül Küçük`ü, Meral Akşener teselli etmeye çalıştı.

ESENYURT`TA ÖLDÜRÜLEN AKYILDIZ`IN YANINA DEFNEDİLDİ
Cenaze namazının ardından, İbrahim Küçük`ün tabutu cenaze aracına konuldu. Kalabalık da cenazenin peşinden sloganlarla Edirnekapı`ya kadar yürüdü. Küçük`ün cenazesi, Edirnekapı Mezarlığı`nda, Esenyurt`ta seçim çalışmaları sırasında çıkan olayda öldürülen MHP`li Cengiz Akyıldız`ın yanında toprağa verildi.
DHA