DenizTemiz Derneği/ TURMEPA Yönetim Kurulu'nun yeni Başkanı Şadan Kaptanoğlu oldu.

Derneğin  26 Mayıs'ta Nakkaştepe’deki Koç Holding İdare Meclisi Toplantı Salonu’ndaki toplantısında konuşan Tezcan M. Yaramancı, 7 yıldır başkanlık yaptığı TURMEPA’nın artık kurumsallaşmasını tamamlamış, kendi ayakları üzerinde durabilen, projeler üreten, deniz ve su varlıkları konusunda referans alınan lider bir sivil toplam kuruluşu haline geldiğinin altını çizdi.

Yaramancı, “Başlangıçtaki heyecanımı her ne kadar muhafaza etsem de, yeni heyecanlara, yeni düşüncelere ufuk açmanın önemli bir vazife olduğuna inanıyorum. Bu makamlar almak ve edinmek için değil, aksine vermek ve sunmak içindir. Bu düşünceler içinde de artık Yönetim Kurulu Başkanlığı’ndan affımı istirham ediyorum; Şadan Kaptanoğlu’nun yönetmekte olduğu sekreterlik görevini de yine genç düşünceleri, genç heyecanları daha etkili hale getireceğine inandığım için Turgut Konukoğlu’ndan rica ediyorum. Bu gençlik değişimi, inanıyorum ki, ülkece mavi dönüşümü gerçekleştirecek çalışmalara hız katacaktır” dedi.

Başta Rahmi M. Koç olmak üzere toplantıya katılan tüm Yönetim Kurulu Üyeleri, Yaramancı’nın bu değişim isteğini kabul etti. Toplantıda hazır bulunan Rahmi M. Koç, Eşref Cerrahoğlu, İbrahim Yazıcı, Metin Kalkavan, Aldo Kaslowski, Başaran Ulusoy, Jonathan Beard, Turgut Konukoğlu, Şükran Güzeliş, Şadan Kaptanoğlu ve Denetim Kurulu Başkanı Cengiz Kaptanoğlu ve sözcüsü Ali Tarık Uzun başarılı çalışmaları nedeniyle Tezcan M. Yaramancı’ya teşekkür etti.
DenizTemiz Derneği/ TURMEPA’nın yeni Yönetim Kurulu Başkanı Şadan Kaptanoğlu yaptığı teşekkür konuşmasında, “Ben devralmış olduğum bu bayrağı gururla, heyecanla, azimle çalışarak taşıyacağıma hepinizin önünde söz veriyorum. TURMEPA, kuruluş amacı, sağlam yapısı, etkin ve ses getiren faaliyetleriyle müstesna bir yerde bulunuyor. Denizi yaşamımızın ayrılmaz bir parçası haline getirmek zorundayız. Deniz temizliğinin önemi konusunda duyarlılığı artırmak için çalışmaya ve toplumumuzu bilinçlendirmeye her zaman devam edeceğiz. Değerli büyüğüm, Kurucu ve Onursal Başkanımız sevgili Rahmi M. Koç. Sizlere minnet ve şükran duyuyorum"


Yönetim Kurulu görev dağılımı


RAHMİ M. KOÇ - Kurucu ve Onursal Başkan
ŞADAN KAPTANOĞLU- Yönetim Kurulu Başkanı
TEZCAN M. YARAMANCI - Geçmiş Dönem Başkanı
İBRAHİM YAZICI - Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı
JONATHAN BEARD - Sayman Üye
TURGUT KONUKOĞLU - Sekreter Üye
ALDO KASLOWSKİ – Üye
ALİ ÜLKER – Üye
BAŞARAN ULUSOY– Üye
ERDAL BAHÇIVAN– Üye
EŞREF CERRAHOĞLU– Üye
HAMDİ AKIN– Üye
METİN KALKAVAN– Üye
ŞÜKRAN GÜZELİŞ– Üye
VERA BULGURLU– Üye

 

BALTIK VE ULUSLARARASI DENİZCİLİK KONSEYİ'NİN BAŞKAN YARDIMCISI

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü’nden mezun olan Şadan Kaptanoğlu, eğitimine İngiltere’de devam etti. London City College Denizcilik bölümünde, City University Cass Business School’da Denizcilik, Finans ve Ticaret alanında yüksek lisans yapmış ve doktorasını De Montfort Üniversitesi’nde tamamladı.
Kaptanoğlu, kariyerine Kaptanoğlu Denizcilik Tic. A. Ş. Yönetim Kurulu Üyesi olarak devam ediyor.  IMEAK Deniz Ticaret Odası’nda Yönetim Kurulu Üyesi olan Şadan Kaptanoğlu aynı zamanda  Piri Reis Üniversitesi’nde de Mütevelli Heyeti Üyesi.
28 Mayıs 2013 tarihinde dünyanın en önemli uluslararası sivil denizcilik örgütü olan Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi'nin (The Baltic and International Maritime Council-BIMCO) Başkan Yardımcılığı’na seçildi.

 

DHA