ÇANKAYA Belediyesi, Ankara’daki model uçak tutkunlarının yeni adresi olacak olan Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı’nın açılışını gerçekleştirdi.

Parkın açılışına Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, CHP Ankara Milletvekili Grup Başkanvekili Levent Gök, Tuğgeneral Atilla Yurttaş, CHP PM Üyesi Ali Öztunç, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Türk Hava Kurumu Genel Sekreteri Salim Kaya, Türk Hava Kurumu Çankaya Şube Başkanı Ruhi Bedir, Tayyareci Vecihi Hürkuş Derneği Başkanı Bahadır Gürer, Ankara Model Uçak Kulübü Başkanı İsmail Yücel, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeeri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye’nin ilk uçak tasarım ve üreticisi Vecihi Hürkuş adına Çankaya Belediyesi tarafından yapılan park, tören ile açıldı. Model uçak tutkunlarına hizmet verecek park ile Çankaya semaları model uçaklarla buluşacak.

Taşdelen, “Cumhuriyetin felsefesini almış, kendi kendine yeten bir ülke için canla başla ve cesaretle çalışan bir Cumhuriyet insanına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Parkın açılışının ardından Ankara Model Uçak Kulübü ve Türk Hava Kurumundan model uçak pilotları halka gösterilerini sundu. Vecihi Hürkuş Parkının semalarında model uçaklar ardı ardına havalandı. Gösteriyi, Alper Taşdelen oğlu Aras Taşdelen ile birlikte izledi.

TEMA PARKLARA BİR YENİSİ DAHA

Çankaya Belediyesi tarafından hizmete açılan Vecihi Hürkuş Hobi Havacılık Parkı Başkentte yeni bir tema parkı olarak hizmet verecek. 7 bin metrekare alana kurulu park içinde asfalt uçak pisti, apron alanı, güvenlik amaçlı kafes tel çit içerisinde bulunan tribün ve şarj destek üniteleri bulunuyor. Ayrıca model uçak kullanıcıları için tamirat masaları, eğitim ve etkinlik konteyneri yer alıyor.

DHA