HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesiyle şehit olan iki askerden Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi, askeri uçakla memleketi Uşak'a getirildi.
Uşak Havalimanı'na askeri kargo uçağıyla getirilen şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesini, yakınlarının yanı sıra Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile birlikte 1500 vatandaş karşıladı.
Şehidi taşıyan uçağın piste inmesinin ardından havaalanına gözyaşları hakim oldu. Uçakta bulunan eşi gibi emekli öğretmen baba Süleyman Şahan, taziyeleri kabul etti. "Oğlumu bana geri verin" diyerek haykıran gözü yaşlı anne Şükran Şahan'ın feryadı yürek burktu. Aynı uçaktan bulunan şehidin öğretmen eşi Betül Şahan ise kocasının silah arkadaşları tarafından teskin edildi. Şehidin 6 aylık kızı İlke bebek ise olan bitenden habersiz etrafa baktı.
Askeri kargo uçağından tören mangası tarafından indirilen Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın Türk bayrağına sarılı tabutu, omuzlara alınarak cenaze aracına kondu. Tabutun geçişi sırasında şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Uşak Belediyesi'ne ait cenaze aracına konulan şehidin cenazesi, polis eskortu eşliğinde Kemalöz Mahallesi İbrahim Tahtakılıç Caddesi'ndeki baba evine götürüldü. Şehidi, baba ocağında yüzlerce vatandaş tekbir getirerek karşıladı. Sinir krizi geçiren gözü yaşlı anne Şükran Şahan, "Ben ölecektim, nereye gittin canım oğlum? O karanlıklara gitti ben gözümü açamıyorum. Bana oğlumu geri verin" diyerek faryat etti.
Baba Süleyman Şahan ise, "Oğlum gitti bir daha geri gelmeyecek" diyerek, diğer oğlu Murat Şahan'a sarıldı. Şehidi cenazesinde silah arkadaşları da yalnız bırakmadı. Şahan ailesine başsağlığı diledi. Evin önünde okunan duaların ardından helallik alındıktan sonra şehidin cenazesi Uşak Yücetepe Camisi'ne götürüldü.



 

DHA