10 BİN KİŞİ UĞURLADI
Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde teröristlerle çıkan çatışmaya destek için giden Kobra helikopterin düşmesiyle şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem için memleketi Uşak Yücetepe Camisi'nde tören düzenlendi. Baba evinden alınan helalliğin ardından camiye getirilen şehit Üsteğmen Şahan'ın cenazesine, yaklaşık 10 bin kişi karşıladı.
Cenazeye başta Denizli olmak üzere yakın illerden de katılım oldu. Uşak Valisi Ahmet Okur, AK Parti Uşak milletvekilleri Alim Tunç ve Mehmet Altay, CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, şehidin birlikte görev yaptığı silah arkadaşları ile askeri erkan da törende yer aldı.
"OĞLUMU NİYE KORUMADINIZ?"
Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutunun yanında oturan anne Şükran Şahan, "Oğlum bir gün oldu gideli, sabahına şehit haberini aldık. Öğünmek için mi gittin yavrum?" diyerek ağıt yaktı, ardından taziyeye gelen subaylara, "Oğlumu niye koruyamadınız?" diye sordu. Anne Şükran Şahan'ın sorusuna komutanlar yanıt veremedi. Ayağa kalkan anne Şahan, oğlunun tabutuna sarılarak ını öptü, gözyaşı döktü.
Şehit eşi Betül Şahan ise kocasının Türk bayrağına sarılı tabutunun başına gelerek "Neden bırakıp gittin?" diyerek ağladı.
Şehidin silah arkadaşları tabutun üstüne Fenerbahçe atkısı bıraktı. Baba Süleyman Şahan da cenaze namazı kılınırken gözyaşlarını tutamadı.
HALK TERÖR ÖRGÜTÜNÜ LANETLEDİ
İl Müftüsü Fuat Altıntaş'ın ikindide kıldırdığı namazın ardından Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın cenazesi, Uşak Yeni Mezarlık'taki şehitlikte toprağa verildi.
Şehidin cenazesi mezarlığa götürürken cenazeye katılan kalabalık, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı.

DHA