Vali Selim Cebiroğlu, Yalova’daki görevi sırada, incelemelerde bulunmak üzere gittiği Termal Fen Lisesi’nde görev yapan Matematik Öğretmeni Halil Serkan Öz’ü kılık-kıyafetini beğenmediği için sınıftan kovmuştu. Cebiroğlu, Öz’ü, “Bu saç sakal ne? Ne biçim öğretmensin? Öğrencilerine böyle mi örnek oluyorsun? Çık dışarı, sakalını kes. İnsanlar dışarıda görseler dilenci sanıp para verirler” diyerek sınıftan dışarı çıkarmıştı.

GURUR MESELESİ YAPTI


Cebiroğlu tarafından öğrencilerin yanında kılık ve kıyafeti yüzünden azarlanıp, dersten dışarı çıkartılmasını gurur meselesi yapan Öz, kendisine destek veren sendikalar tarafından düzenlenen 'Öğretmene Saygı Mitingi'nde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmişti.

hoca

Vali, bu olayla ilgili hakkındaki tüm yazılan tüm eleştirilere İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla yasak getirtti. Olayın ardından Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Cebiroğlu hakkındaki şikayetler için takipsizlik kararı vermişti. Vali, öğretmen Öz hakkında “Tütün kullanımına bağlı bağımlılık sendromu, alkol kullanımına bağlı zihin ve davranış bozuklukları ve diğer psikotik belirtisiz ağır depresif nöbet” teşhisinin bulunduğunu söyleyerek kendini savunmuştu. Kararda, Cebiroğlu’nun Öz’e yönelik sözlerinin “İlin en yüksek mülki amiri olarak ilde gördüğü eksikliklerin giderilmesine yönelik olduğu ve suç kastı içermediği” belirtilmişti.