A Haber'de yayınlanan Söz Teması programına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yiğit Bulut, döviz karşısında hızla değer kaybeden ve dün 'toparlanmaya' başlayan Türk Lirası için  "15 Temmuz'da olduğu gibi halkımız iradelerine sahip çıktı ve doların düşüşünü sağladı" değerlendirmesini yaptı. Küresel sermayenin Türkiye ekonomisini hedef aldığını savunan Yiğit Bulut, dolar kurunun normal şartlarda 2.80 ile 3.10 arası olması gerektiğini söyledi. Bulut programda ayrıca "Türkiye'de yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor" iddiasında da bulundu. Yabancıların yemek programları sayesinde Anadolu'yu gezerek ajanlık faaliyetleriyle veritabanı oluşturduğunu iddia eden Bulut "kimse abarttığımı ya da komplo teorisi uydurduğunu düşünmemesin" dedi.

Yiğit Bulut Yiğit Bulut "Türkiye'de yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor" dedi.

KİM O AJANLAR?


Bulut'un "yemek programı yapan yabancılar ajanlık yapıyor" iddiası üzerine gözler Türk televizyonlarında yemek programı yapan yabancılara çevrildi. Bulut'un Türkiye'deki olası 'ajanları'nı güvenlik güçleri ve sizler için derledik...

İkilinin yaptığı program NTV'de ekrana geliyor. İkilinin yaptığı program NTV'de ekrana geliyor.

DANİLO ZANNA VE WİLCO VAN HERPEN


NTV'de ekranlara gelen "Avrupa'dan Anadolu'ya Lezzetler" programında İtalyan Danilo Zanna  ile Hollandalı Wilco van Herpen, Anadolu’yu birlikte keşfediyor ve lezzetli yemeklerin peşinden koşuyorlar.

Danilo Zanna bir Türk kızına aşık olup Türkiye'ye gelmiş. Danilo Zanna bir Türk kızına aşık olup Türkiye'ye gelmiş.

BİR TÜRK KIZINA AŞIK OLUP GELDİ


15 Nisan 1982'de İtalyan aşçı bir ailenin çocuğu olarak İtalya’nın Toskana bölgesinde Prato kentinde dünyaya gelen Danilo Zanna'nın özgeçmişinde "Ünlü İtalyan şeflerle çalışarak klasik bir eğitim aldı ve
İtalyan mutfağı hakkında uzmanlaştı. Aşık olduğu Türk kızı için yurt dışındaki kariyerini bırakarak Türkiye’ye yerleşti.  İstanbul’a yerleşince kendine bir restaurant açtı ve program yapmaya başladı.
Zanna 13 Mayıs 2012 tarihinde Tuğçe Demirbilek ile evlendi ve Zeno adında bir oğlu oldu" ifadelerine yer veriliyor.

Herpen 1999 yılından beri Türkiye'de yaşıyor. Herpen 1999 yılından beri Türkiye'de yaşıyor.

YOLU TRT'DEN DE GEÇEN HERPEN


Wilco Van Herpen'in hayat hikayesinde ise "Hollandalı aşçı, fotoğrafçı ve haber muhabiri. 1999 yılında Türkiye'de yaşamaya başlayan van Herpen,  2006 yılından beri İz TV'de Wilco'nun Karavanı adlı gezi programını hazırlayıp sundu. Şimdilerde NTV'de aynı programı sunuyor.  Wilco, İstanbul Film Festivali'nde tanıştığı soprano Gonca Gürses ile 2007 yılında evlendi.2008 yılında Şira adında bir kız çocukları oldu.
Hollanda'da bir otelde aşçı olarak çalışırken, 1988 yılında Türk asıllı sevgilisiyle Türkiye'ye geldi.  Hollanda'ya döndükten kısa bir süre sonra 1990'da fotoğrafçılığa başladı. Fotoğrafçılıkla ilgili bir okulda öğrenim görmeye başlamasına karşın, üçüncü yılında okuldan ayrıldı ve düğün fotoğraçısı olarak çalışmaya başladı. Daha sonra Güney Afrika, Namibia ve Lesotho gibi ülkeleri gezdikten sonra tekrar Hollanda'ya dönerek bağımsız fotoğrafçı olarak kariyerine devam etti. Hollandalı basın organları için serbest foto muhabirliği yapan Herpen, 1995'teki Gazi Mahallesi olayları ile ilgili fotoğraflar çekti.  Van Herpen, 1999 yılında tekrar Türkiye'ye gelerek İstanbul'da yaşamaya başladı. Ertesi yıl kız arkadaşının tanıdıkları aracılığıyla TRT'de "Kaçış Planı" adında bir program yaptı. 2001'deki ekonomik kriz sırasında görevine son verildi. 2003 yılında ise tv8'de "Wilco'nun Gözü" programını hazırladı. Daha sonra Hollanda devlet televizyonunun Türkiye temsilcisi oldu. Bu dönemde Beyoğlu'ndaki birkaç restoranda şef olarak da çalıştı.  Wilco van Herpen, 6 Şubat 2006'da yayın hayatına başlayan Türkiye'nin ilk belgesel kanalı İz TV'de Wilco'nun Karavanı adında programı hazırlamaya başladı. 2009'da ise TRT Avaz'da "Yabancı Değil" isimli programı da sundu.2011'de ise NTV'de "Wilco'nun Seçimi" isimli programı da sundu. 2011 itibaren yine İZ tv'de "Wilco'yla Yaşasın Yemek" ve "2 Göz, 1 Şehir" isimli programlar sunuyor." ifadelerine yer veriliyor.

Ayumi, Cem Yılmaz'in ilk filmi Her Şey Güzel Olacak'la hayatımıza girmişti. Ayumi, Cem Yılmaz'in ilk filmi Her Şey Güzel Olacak'la hayatımıza girmişti.

AYUMİ DE LİSTEDE


Listedeki bir diğer isim ise yıllardan beri Türkiye'de çeşitli televizyon programlarına imza atan Ayumi Takano. İşte Ayumi Takano'nun özgeçmişi "1997'de Türkiye'ye geldi ve tesadüfen Japon bir kız arkadaşının yönlendirmesiyle yine aynı yıl içinde 1998'de Her Şey Çok Güzel Olacak filmi ile Türkiye’de çalışmaya başladı.  Japonca, İngilizce ve Türkçeyi oldukça akıcı bir şekilde konuşabilen Bayan Takano, Türkiye 2010 Japon Yılı'nın resmi olarak dostluk elçisiydi"

Rikki Roath TRT Belgesel'de program yapıyor. Rikki Roath TRT Belgesel'de program yapıyor.

TRT PROGRAMCISI RİKKİ


Yiğit Bulut'un 'fikrinden' yola çırarak derlediğimiz listesedi bir diğer isim ise hâlâ TRT'de program yapan Rikki Roath. Bu da Roath'ın kısa hayat hikayesi... "15 yaşında, bir gece rüyasında genç yaşta öldüğünü görmesiyle birlikte yollara düşen bir kadın. Ömrünün kalanını Kuzey Dakota’da, doğup büyüdüğü ama kardan ve buzdan bir hapishane olarak gördüğü şehir olan Fargo’da geçirmeyeceğine karar verir ve ailesini ikna eder ve çantasını toplayıp, cebinde yol parası dışında bir hafta yetecek kadar parayla yola çıkar. Yaşıtlarının dört duvar arasında aldığı eğitimi o, topraktan, doğadan, insandan, kültürden; görerek, hissederek, tanıyarak alır.  Rikki Roath şimdi 20 yaşında. 5 yılda 20 ülke 150 şehir, 15.000 km yol, yüzlerce arkadaş, onlarca muhteşem, güzellik, sayılamayacak kadar farklı lezzet… Paha biçilemeyecek ve bir ömrün alabileceğinden çok daha fazlasını daha şimdiden sığdırır hayatına. İsviçre dağlarında peynir yapmayı öğrenir; İtalya’nın kumsallarında bisiklete biner; Guyana’da yerli halktan, zehirli manyok bitkisinin doğru şekilde ezilip pişirilme yöntemini ve Jamaika mafyasına bulaşmaması gerektiğini öğrenir. San Fransisco’da aşçılık kursunda sadece pişirme tekniklerini değil aynı zamanda dünya mutfağını, bir kaya tırmanışı esnasında nasıl midye aranacağını, hangi yabani bitkilerin yenilebilir olduğunu ve tavuk suyunun neden en iyi ilaç olduğunu öğrenir. Ege’de bir Yunan adasında 7 gün, günde 18 saat çalışıp para biriktirir ve tabi ki Yunan tarihini öğrenir. Gürcistan’da bir çiftlikte armut toplayıp, fındık ayıklayarak para kazanırken; komşu kadından inek sağmayı ve yoğurt yapmayı öğrenir"

paul-ortaHABERTÜRK'TE BİR İSKOÇYALI


Paul Dwyer isimli İskoç programcı da uzun yıllar Habertürk TV'de program yaptı. 1963 Liverpool doğumlu Dwyer Habertürk'te yaptığı programda Anadolu'yu karış karış gezerek yöresel lezzetleri ve kültürü tanıtmıştı.