Cumhurbaşakanı Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı Yiğit Bulut’un, İş Bankasına el konulmasını istemesi Meclis’te tartışmalara neden oldu. CHP’nin bankadaki payından para almadığını öğrenen AKP’li vekil özür dileyerek geri adım attı.

[caption id="attachment_1063915" align="alignleft" width="670"] Foto: DHA - AKP milletvekili Yiğit Bulut'un iddiaları nedeniyle özür diledi[/caption]

Veli TOPRAK / ANKARA

Erdoğan ile CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki ‘diktatör’ tartışmasından sonra Yiğit Bulut, “Çok açık söylüyorum bir partinin bankası olamaz, acilen gerekli düzenleme yapılarak bu bankanın bir kamu bankası haline getirilmesi gerekiyor” önerisinde bulundu. TBMM Plan ve Büçe Komisyonu’nda Bulut’un sözleri gündeme geldi. AKP Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, CHP’ye İş Bankası’ndan para aktarıldığı iddiasını sordu.

ALLAH’TAN KORKUN


Çaturoğlu’nun sözlerine CHP’li vekiller tepki gösterdi. CHP’li Musa Çam ve Aykut Erdoğdu AKP’li milletvekiline, “Yanlış biliyorsunuz, Allah’tan korkun” diye cevap verdi. BDDK eski Başkanı olduğunu hatırlatan CHP’li Zekeriya Temizel de İş Bankası iddiasına cevap verdi ve “CHP sadece banka yönetiminde yer alıyor. Hisselerin karşılık gelen para ise Atatürk’ün vasiyeti doğrultusunda Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu’na aktarılıyor. Burada açıkça manipülasyon suçu işleniyor” dedi.

ÖZÜR DİLEDİ


Komisyon Başkanı AKP’li Süreyya Sadi Bilgiç de, İş Bankası’ndan CHP’ye para aktarılmadığını belirterek, “Yanlış bilgi, sadece yönetimde yer alınıyor” dedi. Bilgiç’in sözlerinden sonra AKP’li Çaturoğlu, özür diledi ve sözlerini geri aldı.