KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, operasyonların tamamlandığı bölgelerde huzur ve emniyetin sağlanmasının ardından, vatandaşların mağduriyetlerini giderdiklerini söyledi.
Bakan Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Adıyaman'da ilk olarak Beşpınar Rekreasyon Alanı'nda incelemelerde bulundu. Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, AK Parti milletvekilleri Ahmet Aydın, Adnan Boynukara, İbrahim Halil Fırat, Salih Fırat, Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'nun da eşlik ettiği incelemede Bakan Yılmaz, alana fidan dikerek can suyu verdi.
Daha sonra öğle yemeğini yediği alandaki halı sahada penaltı atışı kullanan Bakan Yılmaz'a üzerinde isminin yazılı olduğu Adıyamanspor forması hediye edildi.
AK Parti il başkanlığında düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına da katılan Bakan Yılmaz, burada partililere hitap etti.
Konuşmasında Doğu ve Güneydoğu'daki bazı merkezlerde operasyonların sürdüğünü hatırlatan Bakan Yılmaz, terör örgütü PKK'nın halka zarar verdiğini ve
arasına karıştığı sivillerin hayatını zehir ettiğini söyledi. Cizre, Silopi ve Sur’da operasyonların bittiğini, ancak devam eden ilçeler bulunduğunu ve tüm noktalarda huzur ve emniyetin sağlanacağını dile getiren Cevdet Yılmaz, şöyle devam etti:
"Buralarda huzur ve emniyeti sağladıktan sonra vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gideriyoruz. Silopi’den bir örnek vereyim; oradaki çalışmaları koordine ettiğim için operasyonlar sonrasında zarar ziyan çalışmaları başlattık. Vatandaşımız ne zarar gördüyse, esnafımız ne zarar gördüyse bunları hızlı bir şekilde tespit ettik. Sonra da belli ölçülere kadar olanların ödemelerini başlattık. Esnafımızın mağduriyetlerini gidereceğiz. Oradaki gençlerimize yeni iş istihdam alanları sağlamaya çalışacağız. Kim ne derse desin, burası bizim vatanımızın bir parçasıdır. Silopi bizim vatanımızın bir parçasıdır, Cizre vatanımızın bir parçasıdır. Oradaki insanlarda ile Adıyaman’da yaşayan insanlar arasında hiçbir fark görmüyoruz. Biz hepsini kucaklayacağız."
'GERİ ADIM ATILMAYACAK'
Halka hizmet ederken terör örgütü PKK ile mücadelenin süreceğini de kaydeden Bakan Yılmaz şöyle devam etti:
"Bir taraftan terörle etkili ve kararlı bir şekilde mücadele ediyoruz ve sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Diğer taraftan vatandaşımızı, sivil halkı terörden, teröristlerden ayırt edip onların da hizmetkarı olacağız. Bunu da yapıyoruz. Sur’da, Cizre’de yapıyoruz, başka yerlerde de yapıyoruz. Eski Türkiye bu anlamda da geride kaldı. Eskiden teröristle mücadele edeyim derken vatandaşa da zaman zaman zarar veriliyordu. Şimdi bizim öyle bir anlayışımız yok, tam aksine vatandaşımız ve vatandaşımızın emniyeti için uğraşıyoruz. Ben geçen ay içinde sadece 4 defa Şırnak’a gittim. Silopi’de imamlarımızla, öğretmenlerimizle, muhtarlarımızla toplantılar yaptım. Cizre’de aynı şekilde sivil toplum kuruluşlarıyla, kamu kurum kuruluşlarıyla bir araya geldik."
SINIRDAKİ GELİŞMELERİ BURAYA TAŞIMAYA ÇALIŞIYORLAR
Suriye’deki savaş ortamının Türkiye’ye taşınmak istendiğini de ifade eden Yılmaz, birlik ve beraberlik çağrısı yaparak şunları söyledi:
"Birliğimizi, beraberliğimizi güçlendirelim. Bu yaşananlar Türkiye’den ziyade sınırımızın dışındaki gelişmelerle çok yakından ilgili. Suriye başta olmak üzere o bölgelerde yaşananları Türkiye’ye maalesef taşınmaya çalışıldığını görüyoruz. Birileri istiyor ki; Türkiye'de Suriye gibi, Irak gibi olsun, Bunun için çaba sarf ediyorlar. Bunun için gençleri ölüme gönderiyorlar. Burada yaşayan Kürt insanının menfaati için değil, Türkiye’nin menfaati için değil veya belli bir kesimin menfaati için değil, hak arayışı için değil. Ama vatandaş bunu algılıyor, aklıyla ve vicdanıyla bunu görerek karşısında dikiliyor. İnsanlarımız bu oyuna gelmedi ve teröre destek vermediler. Tam aksine yüzlerini hükümetlerine döndüler ve 'bize sahip çıkın' dediler. Teröre pirim vermediler. Onlar hep birlikte dayanışma içinde bizde onlarla yürek yüreğe bu sıkıntılı dönemleri aşacağız."

DHA