ABD'de ikamet eden ve AKP ile yaptığı güç savaşı sonrası terör örgütü lideri ilan edilen Fethullah Gülen'in ilk gazetesi olarak bilinen Zaman gazetesi için İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği kayyum atanması kararı vermişti. Dün öğle saatlerinde çıkan kararın ardından binlerce Gülen cemaati mensubu, Yenibosna'da bulunan gazete binası önünde toplandı. Akşam saatlerine doğru gazete binasının önündeki kalabalık daha da arttı. Bu arada, polis ekipleri de gazete çevresinde güvenlik önlemi aldı. Gece saatlerinde gazete önüne gelen 2 adet TOMA ve çok sayıda çevik Kuvvet polisi gazete önünde bekleyen okurlara tazyikli su ile müdahale etti ve gazetenin kapısını kırarak içeri girdi.

FOTO:Cihan - Polis ekipleri uzun süre gazete binasına girebilmek için uğraş verdi.

ATANAN İSİMLER BELLİ OLDU


Bu arada Zaman Gazetesinin de içinde bulunduğu Feza Gazetecilik A.Ş.’ye Sezai Şengönül, Avukat Tahsin Kaplan ve Avukat Metin İlhan, kayyum olarak atandığı öğrenildi.

ANAYASA ASKIDA


Zaman gazetesi, kayyum atanmasının ardından bugün ‘Anayasa Askıda’ manşetiyle çıktı. "Kayyım" atandığının belirtildiği manşette, Anayasa’nın 30. Maddesi “Kanuna uygun şekilde basın işletmesi olarak kurulan basımevi ve eklentileri ile basın araçları su aleti oldukları gerekçesiyle zapt ve müsaade edilemez ve işletilmekten alıkonamaz” hatırlatıldı.