Anadolu Efes - Fenerbahçe maç özeti haberimizde. Basketbol Süper Ligi play off serisinde 5. karşılaşmasında Anadolu Efes, Fenerbahçe'yi 80-72 yenerek seriyi 3-2'ye getirdi. Abdi İpekçi'de oynanan maçta Anadolu Efes, müthiş bir geri dönüş yaparak maçı kazanmayı bildi. Anadolu Efes - Fenerbahçe maç özetini haberimizdeki linke tıklayarak izleyebilirsiniz.

Spor Toto Basketbol Ligi final serisi 5. maçında Anadolu Efes, Fenrebahçe’yi konuk etti. Anadolu Efes karşılaşmayı 80-71 kazanarak seride durumu 3-2’ye getirdi. Fenerbahçe maça iyi başladı. İlk çeyrekte rakibine potayı göstermeyen Fenerbahçe 20-6 üstünlük yakaladı. İkinci çeyrekte fark 17’ye kadar çıksa da Efes, Heurtel ve Granger’ın çabalarıyla farkı eritti. Fenerbahçe 30-37 önde gitti soyunma odasına ilk yarı sonunda. Üçüncü çeyrekte Anadolu Efes, Fenerbahçe’ye bariz üstünlük kurdu. Son çeyreğe 52-52 eşitlikle gidildi. Anadolu Efes, son çeyrekte iyi oyununu devam ettirerek seriyi 3-2’ye getirdi. Anadolu Efes ile Fenerbahçe arasındaki 6. maç, 13 Haziran Pazartesi günü Ülker Arena'da oynanacak.

Anadolu Efes - Fenerbahçe maç özeti izle (11 Haziran Cumartesi Lig TV 3)

ANADOLU EFES - FENERBAHÇE MAÇINDAN NOTLAR


Anadolu Efes, parkeye Doğuş Balbay, Thomas Heurtel, Cedi Osman, Dario Saric, Bryant Dunston ile Fenerbahçe ise Ali Muhammed, Bogdan Bogdanovic, Datome, Vesely ve Udoh 5'i çıktı. İki takımın etkin oyunu ile başlayan mücadelede Anadolu Efes Cedi Osman'ın bulduğu sayı ile durumu 4-2 yaptı. Udoh ve Vesely ikiisi ile pota altında etkinliğini sürdüren Fenerbahçe, hücumda Datome ile Sloukas'ın sayılarıyla periyodu 20-6 önde kapattı.
İkinci periyoda ritim bularak başlamak isteyen Anadolu Efes, Dunston, Granger'ın bulduğu sayılar ile farkı azaltmaya çalışsa da Fenerbahçe, Vesely'nin ile Dixon'un sayılarıyla aradaki farkı yükseltti: 15-32. Lacivert-beyazlı ekip, Fenerbahçe'nin hatalarından yararlanarak Tyus ve Saric ile pota altından Heurtel ile de üç sayı çizgisinde etkili olarak aradaki farki 10 sayıya indirdi: 24-34. Baskın oyununu devam ettiren Anadolu Efes, Thomas Heurtel'in bulduğu sayı ile farkı 4'e indirdi: 30-34. Fenerbahçe devreyi 37-30 önde kapattı.

Üçüncü periyotun ilk 3 dakikasında iki takım da sayı kaydedemedi. Fenerbahçe, Datome'nin üç sayı çizgisi gerisinden bulduğu sayı ile skoru 40-30 yaptı ve fark çift hanelere tekrar çıktı. Saric veThomas Heurtel'in üçlükleri, Dunston'ın pota altından bulduğu sayılar ve Cedi Osman'ın kullandığı serbest atışlar ile aradaki fark 3 sayıya indi: 44-41. Diebler'ın bulduğu üçlük ve Granger'ın sayıları ile Anadolu Efes eşitliği yakaladı: 50-50. Üçüncü periyodun son dakikasında Vesely, yaptığı itiraz sonucu teknik faul aldı. İkili mücadele ile son bulan üçüncü periyot eşit skorla son buldu: 52-52.
Son periyoda etkin başlayan Anadolu Efes, Fenerbahçe karşısında 55-53 öne geçti. . Heurtel 'in bulduğu sayılarla lacivert-beyazlılar farkı 4'e çıkardı: 61-57. Bobby Dixon'un bitime 6 dakika 49 saniye kala bulduğu üçlük ile durum eşitlendi: 61-61. Karşılıklı sayılarla devam eden bölümde Granger ile etkin oyununu sürdüren Anadolu Efes, son 3 dakikaya 69-64 önde girdi. Son dakikaları daha sakin geçiren Anadolu Efes, 18 sayı geriden geldiği mücadelede parkeden 80-72'lik skorla galip ayrılarak seriyi 3-2'ye getirdi. Serinin 6'ncı maçı 13 Haziran Pazartesi Ülker Sports Arena'da saat 20.00'de oynanacak.

TARAFTARDAN OBRADOVİC TEZAHÜRATI


Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan mücadele öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar Zeljko Obradovic lehine tezahüratlarda bulundu. Yapılan sevgi gösterilerine kayıtsız kalmayan Obradovic, sarı-lacivertli taraftarları selamlayarak karşılık verdi.

"YÖNETİM İSTİFA" SESLERİ


Fenerbahçeli bir grup taraftar, Anadolu Efes mücadelesi boyunca yönetim aleyhine tezahüratlarda bulundu. Bir grup sarı-lacivertli taraftar, yönetimi protesto ederek istifaya çağırırken, başka bir grup da "Büyük başkan" sloganları atarak karşılık verdi.

OBRADOVIC SİNİRLERİNE HAKİM OLAMADI


Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, Anadolu Efes'in aradaki farkı kapatmasından dolayı sinirlendi. Oyuncularına sürekli uyarılarda bulunan Obradovic, üçüncü çeyrekte yaşanan fark azalmasından dolayı sinirlerine hakim olamadı ve öğrencilerine sürekli sert uyarılarda bulundu.

Anadolu Efes: 80 - Fenerbahçe: 72
Salon: Abdi İpekçi
Hakemler: Recep Ankaralı, Zafer Yılmaz, Yener Yılmaz

Anadolu Efes: Heurtel 24, Doğuş Balbay, Cedi Osman 6, Saric 11, Dunston 11, Tyus 3, Diebler 5, Granger 17, Birkan Batuk 3

Fenerbahçe: Ali Muhammed 12, Bogdanovic 6, Datome 19, Vesely 12, Udoh 8, Sloukas 2, Melih Mahmutoğlu 2, Kalinic 11, Barış Hersek

1. Periyot: 6-20

Devre: 30-37

3. Periyot: 52-52