Anneler günü ne zaman kutlanacak? Anneler gününde ne hediye alabilirim? Anneler günü mesajı olarak ne yazabilirim? Bu konular anneler gününün yaklaşmasıyla önem kazanmaya başladı. Anneler Günü bu sene 8 Mayıs 2016 tarihine denk geliyor. Anneler Günü'nün yaklaşmasıyla beraber hediye ve Anneler Günü için kutlama planları akla gelen başlıca konular oldu. Anneler Günü'nde ne hediye alınabilir? Anneler Günü için nasıl bir kutlama planı hazırlanabilir? Anneler Günü nasıl ortaya çıktı? Anneler Günü'yle ilgili ayrıntılar haberimizin devamında…

 

 

ANNELER GÜNÜ MESAJLARI


Karşılıksız tek sevgi senin bize olan sevginmiş. Şimdi daha iyi anlıyorum anne. Seni çok seviyoruz. Ellerinden öpüyoruz anneciğim.
Bu dünyadaki en güvenli sığınağım senin kucağın. Benim annem olman bu dünyadaki en büyük şansım. Seni seviyorum Annem.
Canım annem sen benim en kıymetli varlığımsın…
Benim için herşeye katlanan, her zaman yanımda olan, değeri biçilemeyen dünyanın en güzel annesine… Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.
Bütün acılar üstüme yağınca sen bana açılan şemsiyesin annem. Seni çok seviyorum…
Beni benden çok sevdiğine inandığım tek insan Benim Güzel Annem. Seni çok seviyorum.
Dün sana kızdıklarımı bugün ben yapıyorum anne. Çünkü aslında senin küçük bir kopyanım. Umarım senin kadar sevgi dolu olurum Annem.
Anneciğim benim, hüznümü sevince dönüştüren tek insansın. Anneler günün kutlu olsun anneciğim…
Güzel annemiz sen bizim her şeyimizsin.
Sen benim koruyucu meleğimsin. Ellerinden öperim anneciğim.
Gücüme güç, umuduma umut katan annem… Anneler günün kutlu olsun!..
Anneciğime kalpten sevgilerimle.
Sabırlısın, sıcaksın, şefkatlisin, koruyucumsun, bağışlayansın.. Annemsin. Seni çok seviyorum.
Eğer bana gözlerinle değil de kalbinle bakmış olsaydın, seni ne kadar sevdiğimi çok iyi anlardın… Anneler günün kutlu olsun.
Sen evimizin kraliçesi, başımızın tacısın… En aziz varlığımız. Anneler günün kutlu olsun anneciğim.
Meğer dilimdeki ve beynimdeki en güzel kelime senin adınmış. Sana her seslenişimde ya acım dinmiyor ya da sevgim coşuyor… Anneler günün kutlu olsun Anneciğim.

ANNELER GÜNÜ KUTLAMA PLANLARI


Anneler Günü annelerin sadece bir hediyeyle anılmadığı, annelere güzel bir gün geçirmek için özel planların da yapıldığı bir kutlama günü olarak da önem taşımakta. Mayısın ikinci haftasında havaların da ısınmaya başlamasıyla Anneler Günü için özel kutlama planları açık havaya taşınmakta. Bazı lokantalar tarafından sunulan özel kahvaltı teklifleri, tur firmaları tarafından düzenlenen günlük turları gibi farklı etkinliklerle Anneler Günü daha renkli şekilde kutlanabilmekte.

ANNELER GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI?


Anneler Günü, anneleri anmak ve onurlandırmak amacıyla tüm dünyada farklı zamanlarda kutlanan özel gün. Anneler Günü için hazırlanmış bir kutlama pastası. Üzerinde İngilizce olarak “Anneler günü kutlu olsun!” yazmaktadır. Anneler günü, anneleri onurlandıran özel bir gündür. Değişik günlerde ve değişik ülkelerde kutlanır. Bu günde anneler çeşitli hediyeler alır. Bu günü farklı ülkelerdeki insanlar yılın farklı günlerinde kutlarlar.
Anneler günü geleneği, Antik Yunanların Yunan mitolojisindeki pek çok tanrı ve tanrıçanın annesi olan Rhea onuruna verdikleri yıllık ilkbahar festivali kutlamalarıyla başlar. Antik Romalılar da ilkbahar festivallerini İsa'nın doğumundan 250 yıl öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyorlardı.
ABD'de Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908 yılında başlattığı anma günü, 1914 yılında Kongrenin onayıyla Amerika çapında genişledi. Anneler Günü dünyada farklı günlerde kutlanır. En geniş şekilde Mayıs ayının ikinci haftasında kutlanır.

ANNELER GÜNÜ HEDİYE TAVSİYELERİ


Anneler Günü'nün en önemli konularından biri de hediye konusu, birçok kişi Anneler Günü'nde ne hediye alacağını düşünmekte. Anneler Günü'nde klasikleşmiş hediyeler olarak, çiçek, çikolata, kıyafet, takı, mücevher gibi hediyeler sıralansa da gelişen teknolojiyle anneler de değişti ve farklı hediye tercihleri de ortaya çıkmaya başladı. Farklı markalar yaptıkları kampanyalarla Anneler Günü'ne özel fırsatlar sunmaya başladı, çeşitli küçük ev aletlerinin yanı sıra, cep telefonu, tablet bilgisayar, kol saati gibi ürünlerle hediye arayanların aklına girmeye çalışan markalar, %70'lere varan Anneler Günü indirimleri uygulamakta.