Antalyaspor Galatasaray maç özeti haberimizde. Süper Lig 29. hafta maçında Galatasaray, Antalyaspor'a konuk oldu. Kötü günler yaşayan Galatasaray, Avrupa Kupası'na kalabilmek için kazanmak zorunda olduğu Antalyaspor'a 4-2 mağlup oldu. Eto'nun attığı 2. golün çok konuşulacağı Antalyaspor Galatasaray maçının özetini, gollerini haberimizdeki linkten izleyebilirsiniz.

Spor Toto Süper Lig 2015 - 2016 Hasan Doğan Sezonu'nun 29. hafta maçında Antalyaspor ile Galatasaray karşı karşıya geliyor. Antalyaspor Galatasaray maçının ilk yarısı Eto'o ve Angelo'nun kendi kalesine attığı gollerle 1 - 1 berabere tamamlandı. Galatasaray'da Ryan Donk 70. dakikada gördüğü kırmızı kartla takımını 10 kişi bıraktı. Antalyaspor Galatasaray maçının özetini, golleri ve önemli anları haberimizdeki linkten izleyebilirsiniz.

Antalyaspor Galatasaray maçının en çok konuşulan pozisyonu, Eto'o'nun attığı 2. gol idi. Antalyaspor'da sağ taraftan kullanılan korner atışında Eto'nun kafa ile attığı golde aynı zamanda elini de kullandığı Galatasaraylı futbolcular tarafından uzun süre itiraz edilse bile fayda etmedi. NTV Spor'da maçtan sonra konuşan Rıdvan Dilmen, Eto'nun attığı gol sonrası hakemin görmemiş olsa bile elini kullandığını söylemesi gerektiğini belirtti.

Antalyaspor Galatasaray maç özeti izle

Antalya Stadyumu'nda oynanan ve hakem Yaşar Kemal Uğurlu'nun düdük çaldığı maçta Antalyaspor'a galibiyeti getiren golleri 15 ve 53. dakikalarda Samuel Eto'o, 72. dakikada Emrah Başsan ve 90. dakikada da Rıdvan Şimşek attı. Konuk Galatasaray'ın gollerini ise 40. dakikada Lukas Podolski'nin vuruşunda Diego Angelo kendi kalesine ve 64. dakikada da Umut Bulut attı.

Bu sonuçla zirve yarışından tamamen kopan Galatasaray, 41 puanda kalırken lider Beşiktaş'la arasındaki puan farkı da bir maç fazlasıyla 25 oldu. Antalyaspor ise puanını 36'ya çıkardı ve tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaştı.

ANTALYASPOR GALATASARAY MAÇININ ÖNEMLİ DAKİKALARI


9. dakikada ceza alanı içinde sağ çaprazda Serge Mbilla Etame'nin topuk pasında topla buluşan Samuel Eto'o'nun kaleye gönderdiği şutunda kaleci Fernando Muslera bu kez topa hakim oldu ve gole izin vermedi.

15. dakikada Antalyaspor, Samuel Eto'o'nun golü ile maçta öne geçti. Bu dakikada Jean Makoun'un ara pasında sol kanatta topla buluşan Samuel Eto'o hızla ilerleyerek ceza alanına girdi, kaleci Fernando Muslera'nın solundan sağ ayak içiyle yaptığı vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1 - 0.

40. dakikada Galatasaray, Diego Angelo'nun kendi kalesine attığı golle maçta eşitliği yakaladı. Bu dakikada Lionel Carole'ün sol kanattan ceza alanına gönderdiği pasında topla buluşan Lukas Podolski son çizgiye kadar inerek sol ayağıyla çok sert bir şut çekti, meşin yuvarlak kale ağzındaki Diego Angelo'ya çarparak Saso Fornezzi'nin sağından ağlarla buluştu: 1 - 1.

Karşılaşmanın ilk yarısı da karşılıklı atılan gollerle 1 - 1 berabere sona erdi.

50. dakikada Yekta Kurtuluş'un ceza sahası dışında kaleyi karşıdan gören bir noktadan kaleye gönderdiği etkili şutunda kaleci Fernando Muslera topu güçlükle uzaklaştırarak gole izin vermedi.

53. dakikada Antalyaspor, Samuel Eto'o'nun golü ile maçta tekrar öne geçti. Bu dakikada sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Lionel Enguene'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Diego Angelo kafayla topu kale ağzına indirdi. Burada boş durumda bulunan Samuel Eto'o topun gelişine yaptığı kafa vuruşuyla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2 - 1.

64. dakikada Galatasaray, Umut Bulut'un golü ile maçta tekrar eşitliği yakaladı. Bu dakikada Lionel Carole'ün sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında topa hareketlenen Umut Bulut ön direkte topun gelişine yaptığı etkili vuruşuyla Saso Fornezzi'nin solundan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 2 - 2.

68. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Lukas Podolski topla birlikte hızla ilerleyerek ceza sahasına girdi, ancak tehlikeyi sezen kaleci Saso Fornezzi kalesini zamanında terk ederek bu tehlikeyi önledi.

72. dakikada Antalyaspor, Emrah Başsan'ın golü ile maçta bir kez daha öne geçti. Bu dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında Jean Makoun'un defansın arkasına attığı uzun pasta topa hareketlenen Samuel Eto'o topla birlikte hızla ceza sahsına girdi, daha müsait durumdaki arkadaşı Emrah Başsan'a topu aktardı. Bu oyuncu da sağ ayağıyla yaptığı isabetli vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 3 - 2.

88. dakikada Antalyaspor gole yaklaştı. Bu dakikada hızlı gelişen Antalyaspor atağında Jean Makoun pasında topu ceza sahası içinde boş durumda bulunan Serdar Özkan'a aktardı. Serdar Özkan'ın sol çaprazdan sağ ayağıyla yaptığı vuruşunda ise meşin yuvarlak kalenin solundan az farkla auta çıktı.

90. dakikada Antalyaspor, Rıdvan Şimşek'in golü ile maçta farkı ikiye çıkardı. Bu dakikada Umut Bulut'un yaptığı faul sonrasında kazanılan serbest vuruşu hızla kullanan Jean Makoun'un ara pasında topla buluşan Rıdvan Şimşek ceza sahası içinde bekletmeden sağ ayağıyla vuruşunu yaptı ve kalesini terk eden Fernando Muslera'nın yanından meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 4 - 2.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında başka gol olmadı ve karşılaşmayı ev sahibi Antalyaspor 4 - 2 kazandı.

Stat: Antalya
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Erdinç Sezertam, Serkan Olguncan

Antalyaspor: Saso Fornezzi, Diego Angelo, Ramon Motta, Samuel Inkoom, Ondrej Celustka, Lionel Enguene (Dk. 66 Cherlas Fernando), Jean II Makoun, Serdar Özkan, Yekta Kurtuluş, Serge Mbilla Etame (Dk. 59 Emrah Başsan - Dk. 80 Rıdvan Şimşek), Samuel Eto'o

Galatasaray: Fernando Muslera, Hakan Kadir Balta, Semih Kaya, Martin Linnes (Dk. 46 Koray Günter), Lionel Carole, Emre Çolak, Olcan Adın, Bilal Kısa (Dk. 55 Umut Bulut), Ryan Donk, Yasin Öztekin, Lukas Podolski

Goller: Dk. 15 ve 53 Samuel Eto'o, Dk. 72 Emrah Başsan (Antalyaspor), Dk. 40 Diego Angelo (kendi kalesine), Dk. 64 Umut Bulut (Galatasaray)
Kırmızı kart: Dk. 70 Ryan Donk (Galatasaray)
Sarı kartlar: Dk. 23 Serge Mbilla Etame, Dk. 90+1 Rıdvan Şimşek (Antalyaspor), Dk. 53 Hakan Balta, Dk. 68 Ryan Donk, Dk. 86 Yasin Öztekin, Dk. 90 Umut Bulut (Galatasaray)