AÖF sınav yerleri belli oldu mu? Açıköğretim öğrencileri, bu hafta gireceği Güz Dönemi dönem sonu sınavı öncesi sınav yerlerinin açıklanmasını ve sınav giriş belgelerinin erişime açılmasını bekliyorlar. AÖF sınav yerleri, 23 Ocak'ta yapılacak Güz dönemi dönem sonu sınavı için açıklanması bekleniyor. AÖF sınav yerleri açıklandığı zaman haberimizdeki link ile öğrenci girişi yapıp AÖF sınav giriş belgesini çıkarabilirsiniz.

AÖF sınav giriş yerleri öğrenme ve AÖF sınav giriş belgesi edinme

AÖF SINAVI ÖNCESİ UYARILAR



  1. Sınava gireceğiniz binayı, sınavdan en geç 1 gün önce görmeniz yararınıza olacaktır.

  2. Sınava girebilmeniz için gerekli olan belgeleri sınava gitmeden önce mutlaka hazırlayın.

  3. Sınava girebilmeniz için gerekli belgeler dışında, yanınızda kâğıt, kitap, defter, not vb. hiçbir doküman; cep telefonu, bilgisayar, tablet, telsiz, kamera vb. hiç bir iletişim, depolama, kayıt ve veri aktarma cihazı; ruhsatlı veya resmi amaçlı olsa bile silah ve silah yerine geçebilecek hiç bir nesneye izin verilmemektedir.

  4. Sınav saatinden 1 saat önce sınava gireceğiniz binanın kapısında hazır bulunun.

  5. Sınavın ilk 15 dakikası dolduktan sonra, her ne sebeple olursa olsun hiçbir öğrenci sınava alınmamaktadır.

  6. Sınavda yapacağınız işaretlemeler ve yazacağınız yazılar için yanınızda koyu yazan siyah kurşun kalem ve iz bırakmayan silgi bulundurunuz.

  7. Cevap kâğıdı üzerine test grubunuzu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayı unutmayınız. Test grubunu (kitapçık türünü) (A, B, C, D) kodlamayan veya birden fazla kodlama yapan öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.

  8. Sınavda hesap makinesi kullanabilirsiniz. Ancak, kullanacağınız makinede alfabetik tuş takımı (A, B, C, …) ve program yapılmasına, saklanmasına, çalıştırılmasına imkân veren EXE, STORE, RUN vb. tuşlar bulunmamalıdır. Aksi takdirde sınavınız ne yazık ki geçersiz sayılacaktır.

  9. Resmi kıyafetle (kıtalarından izinli er ve erbaşlar haricinde) sınava giremezsiniz.


AÖF SINAV GÜNLERİ VE SAATLERİ


Açıköğretim, İktisat, İşletme Fakültelerinde güz döneminde güz dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı, bahar döneminde bahar dönemi ara sınavı ve dönem sonu sınavı olmak üzere ilgili öğretim dönemlerinde yeni kayıt yaptıran ve kaydını yenileten öğrencilere dört sınav yapılmakta olup öğrenciler Cumartesi-Pazar günleri Sabah ve öğleden sonra dört oturumda sınavlara katılmaktadırlar.

Sınavlar Türkiye ve K.K.T.C. Lefkoşa’da aynı saatlerde sabah 9.30’da, öğleden sonra 14.00’da yapılmaktadır.

Sınavlarda soru Kitapçığı ve cevap kâğıdı olarak iki tür belge kullanılmaktadır. Sınavlar beş seçenekli çoktan seçmeli test şeklinde yapılmaktadır.

Sınavın yapıldığı Cumartesi ve Pazar günlerinde AÖF büroları 08.00 – 16.30 saatleri arasında hizmet vermektedir.

AÖF 2015-2016 DÖNEMİ SINAV TAKVİMİ


Sınav Türü                      Sınav Tarihi
Güz Dönemi Ara Sınavı            12 - 13 Aralık 2015
Güz Dönemi Dönem Sonu Sınavı    23 - 24 Ocak 2016
Bahar Dönemi Ara Sınavı            16 - 17 Nisan 2016
Bahar Dönemi Dönem Sonu Sınavı    04 - 05 Haziran 2016
2015-2016 Tek Ders Sınavı    16 Temmuz 2016