Türkiye genelinde sunulan hizmetleri ile Aras Kargo en çok tercih edilen firmalardan birisi olurken, aynı zamanda internet üzerinden de Aras Kargo hizmetleri sunulmaktadır. Kişiler özellikle Aras Kargo gönderi hesaplama işlemleri için direk Aras Kargo internet sitesine giriş yapması gerekmektedir. Siteye giriş yapıldığından kişilerin bilgi alabilmesi adına Aras Kargo gönderi hesaplama işlemlerinin yapılması amacıyla oluşturulan uygulamayı kullanması gerekmektedir. Uygulama üzerinden yapılan işlemlerde kişilerin mutlaka doğru seçimleri yapması gerekmektedir. Seçimlerin yapılması ile birlikte kişilerin bilgi alması ve gönderi için ne kadar ücret ödemesi gerektiğini öğrenmesi mümkündür. Aras Kargo gönderi hesaplama işlemleri dışında internet sitesi üzerinden sunulan ve yine ilgi gören bir diğer hizmet Aras Kargo takibi hizmetidir. Araskargotakip.net sitesinde yer alan Aras Kargo takip yazısında belirtildiği gibi takip ekranı şöyledir:

ResimKişiler ilgili hizmet ekranı üzerinden kolay bir şekilde bilgi alarak Aras Kargo gönderi hesaplama dışında kargo takibi de yapabilmektedir. Bu konuda yapılması gereken işlemler sadece sisteme giriş yaparak uygulamadan yararlanmaktır. Herhangi bir üyelik girişi gerekmediği gibi ücretsiz olarak sunulan bu hizmetler sayesinde ihtiyaca yönelik bilgi alınabilir.

Kişilerin online uygulamalar üzerinden aldığı bilgiler sonrasında kargo ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla Aras Kargo şubelerine gitmesi yeterlidir. Kargo şubeleri üzerinden yapılan işlemler sayesinde alınan bilgiler dahilinde kargo gönderimleri kolay bir şekilde yapılabilmektedir. Üstelik kargotakip.net sitesinde yer alan kargom nerede yazısında belirtildiği gibi kişilerin kargo gönderimi sonrasında kargo bilgilerini öğrenebilmesi adına tüm detaylar yayınlanacaktır. Yayınlanan bilgilerin incelenmesi ile birlikte bu konuda kolay bir şekilde bilgi alınabilir. Bu bakımdan sizler de sunulan online hizmetleri tercih edebilirsiniz.