Süper Lig'de 31. hafta maçları oynanıyor, ligin sonu yaklaşıyor. Beşiktaş Kayserispor maçına Beşiktaş mutlak galibiyet parolasıyla çıkıyor, Beşiktaş Kayserispor maçı son 3 haftaya girilirken şampiyonluk düğümünün çözülmesinde büyük önem taşıyor. Beşiktaş ligde 70 puanla zirvede yer alırken, Kayserispor 32 puanla 13. sırada yer alıyor. Beşiktaş Kayserispor maçı 30 Nisan Cumartesi günü Vodafone Arena'da oynanacak ve saat 19:00'da başlayacak. Zorlu karşılaşma Lig TV ekranlarında yayınlanacak, Maçı canlı olarak izlemek için aşağıdaki linkten Beşiktaş Kayseri maçını tek maç olarak satın alarak karşılaşmayı canlı olarak izleyebilirsiniz. Beşiktaş Kayserispor maçını canlı olarak bilgisayarınızdan, tabletinizden ve cep telefonunuzdan izlemek için aşağıdaki linkten faydalanabilirsiniz.
 
 

BEŞİKTAŞ'TA BİRLİK MESAJI

 
Beşiktaş’ta antrenmanda kavga eden Cenk Tosun ile Veli Kavlak sosyal medyadan ortak açıklama yayınladılar. Açıklamada idmanlardaki tartışmaların abartıldığı belirtildi. İki oyuncu da birlik mesajı verdiler.
İşte o açıklama:
“Türkiye’de bütün antrenman sahalarında görülmesi mümkün olan,futbolcuların azim ve hırslarının bir ürünü sayılabilecek tartışmalarımızın,basında ve kimi çevrelerde abartılmasından büyük rahatsızlık duyuyoruz. Biliyoruz ki, bu algı operasyonları şampiyonluk yolundaki Beşiktaşımız’ı hedeflemektedir.”
“Bir kez daha duyuruyoruz ki, BİRİZ, BÜTÜNÜZ ve BERABERİZ.”

 

BEŞİKTAŞ ZORLU MAÇA HAZIR

 
Beşiktaş- Kayserispor mücadelesi iki takım açısından da son derece hayati bir önem taşıyor.
Şampiyonluk yarışının nefes nefese sürdüğü Süper Ligde Fenerbahçe’nin 3 puan önünde 70 puanla lider durumda bulunan Beşikta, puan kaybetme lüksünün olmadığı haftalara girerken Kayseri karşısında mutlaka galip gelmek istiyor.
Siyah Beyazlıların kalan dört haftada karşılaşacağı takımların mutlak hedefinin olması, maçların stres ve zorluk derecesini üst seviyeye taşıyor.
İlk olarak yarın akşamki rakip olan Kayserispor 32 puan ile düşme hattının hemen üstünde yer alıyor ve düşmenin nefesini adeta ensesinde hissediyor.
Beşiktaş ve Akhisar Belediyespor ile iki hafta üst üste deplasmanda oynayacak olan Kayserispor olası puan kayıpları ile kendini, (bu haftalarda karışması muhtemel) düşme hattının tamamen içinde bulabilir. Her ne kadar 16.sıradaki Eskişehirspor ile arasında 6 puan olsa da art arda yaşanacak kayıplar ile beklemediği sıralara düşme ihtimali olan Kayserispor, Beşiktaş karşısına önce galip gelmek olmaz ise en az bir puan almak için çıkacak.
Beşiktaş’ın sonraki rakipleri olan Galatasaray ve Osmanlıspor’un Avrupa Kupalarına katılma mücadelesi vermesi de Beşiktaş’ın oynayacağı bu karşılaşmaların oldukça zorlu geçeceğinin açık bir göstergesi.
 

ŞENOL GÜNEŞ STOPER KARARINI SON GÜN VERECEK

 
Geçen haftaki Akhisar Beledispor maçına damga vuran bireysel hatalar teknik direktör Şenol Güneş’i defans hattında yine farklı arayışlara itti.
Manisa deplasmanının en çok eleştirlern iki isminden biri olan Alexis Delgado’yu hafta içi antrenmanlarında sık sık uyaran Güneş bu oyuncunun alternatifi olarak Necip ve Tosic arasında seçim yapacak.
Son antrenmanda Alexis’i yedek takıma gönderip Necip ve Tosic’i sırayala stoperde deneyen Şenol Güneş’in yine de son kararını vermek için bu akşamki idmanı beklediği öğrenildi.
Kalede yine Tolga Zengin’e yer verecek olan Güneş, cezası biten Andreas Beck’i Serdar Kurtuluş’un yerine ilk onbire monte edecek.
Tecrübeli hocayı düşündüren bir başka konu ise Oğuzhan Özyakup’un durumu.Çarşamba günü yapılan antrenmanda ayağı burkulan ve iki gün idmana çıkamayan Oğuzhan’ın durumu bu gün belli olacak.Oğuzhan’ın iyileşmemesi halinde Tolgay Arslan, Atiba’nın partneri olmaya en büyük aday.
 
Teknik direktör Şenol Güneş’in Kayserispor karşısına çıkaracağı muhtemel kadro şu şekilde:
 
Tolga – Beck – Necip (Tosic ) – Marcelo – İsmail – Atiba – Oğuzhan (Tolgay) – Quaresma – Sosa – Olcay – Gomez
 

GALATASARAY MAÇI ÖNCESİ SARI KART ENDİŞESİ

 
Beşiktaş, Kayserispor maçına sarı kart ceza sınırında olan 5 futbolcu ile çıkacak.
3’er sarı kartı bulunan Mario Gomez, İsmail Köybaşı, Necip Uysal, Oğuzhan Özyakup ve Olcay Şahan Kayserispor karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde bir sonraki maç olan Galatasaray derbisinde cezalı duruma düşecek. Kritik derbiye eksik oyuncu ile çıkmak istemeyen Şenol futbolcularını sakin kalmaları konusunda uyardı. Mario Gomez 13, İsmail Köybaşı 10, Olcay Şahan 9, Necip Uysal 5 ve Oğuzhan Özyakup 4 maçtır 3’er sarı kartla oynuyor.