Tokat'ın Reşadiye İlçesi'nde geçen salı günü kaybolan komşu çocukları 8 yaşındaki Bayram Erol ve 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı'yı arama çalışmaları 6'ncı gününde de sürdürüldü.

Foto: DHA


Çocukların en son görüldükleri noktanın kıyısındaki Kelkit çayı kenarında ki suyun yönü değiştirerek, buradaki su tahliye ediliyor.

Foto: DHA


Reşadiye'de Çermik Mahallesi'nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen salı günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, aileleri mahallede arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar bulunamadı. Bunun üzerine aileler saat 14.00'de durumu polise bildirdi. Polis ekipleri ilçede arama çalışması yaparken, belediye hoparlöründen 2 çocuğun eşkali verilerek kayıp oldukları anons edildi. Arama çalışmalarına jandarma ekipleri ve AFAD ekipleri de destek verdi. Yüzlerce ilçe sakini de arama çalışmalarına katıldı. İlçedeki güvenlik kameraları da incelemeye alındı. İlçede en son Çermik Mahallesi'nde bulunan güvenlik kamerasına yansıyan iki çocuğun, evlerine 300 metre uzaklıkta bulunan Kelkit Çayı'na düşme ihtimali üzerine de o bölgede arama çalışması yapıldı. Ancak, çocuklara ulaşılamadı.

"DÜŞEBİLECEKLERİ ALAN TAHLİYE EDİLİYOR"


Kaybolan çocukları arama çalışmaları bu sabah yeniden başlatıldı. 100 kişilik komando ekibi Çermik Mahallesi'nde ormanlık alanda arama tarama çalışmalarına yeniden başladı. Çalışmalar, daha çok çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarında yoğunlaştırıldı. Çocukların Kelkit Çayı'na düşme olasılığına karşı ilk olarak suyun yönü değiştirildi. Ardından iş makineleri bu sabah çocukların düşebileceği yerdeki suyun tahliyesine başladı. Buradaki çalışmaları her iki çocuğun yakınları ile yüzlerce kişi takip etti. Çalışmalar sırasında çocuklardan birinin su yüzeyinde görüldüğü iddiası sonra Jandarma Özel Arama dalgıç personeli bu noktada arama yaptı, fakat sonuç alamadı. Ayrıca çalışmalara dün Ankara'dan gelen polis helikopteri de katıldı.

"ÇOCUKLAR KAÇIRILDI MI?"

Kayıp çocukların 6 günden bu yana Kelkit Çayı üzerinde bulunamaması, 'Çocuklar kaçırıldı mı?' sorusunu akıllara getiriyor. Bu konuda yetkililer çalışmalarını sürdürürken İlçe Kaymakamı Faruk Erdem, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

"Değerli arkadaşlar, kayıp çocukları arama faaliyetinde kaybolma anından hemen sonra Tokat Valisi Cevdet Can'ın talimatı ile başkanlığımda kurduğumuz kriz merkezince bugüne kadar yapılan planlamalar doğrultusunda emniyet, jandarma, AFAD, UMKE, TAKE, Jandarma Özel Hareket, Jandarma Komando, dalgıç polis, detektör köpek ve Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) personellerinden oluşan ekiplerle, havadan helikopterle ve ayrıca duyarlı vatandaşlarımızın da katılımıyla aramalar yapılmış, ancak herhangi bir bulguya rastlanılamamıştır ve çalışmalara devam edilmektedir. Çocuklarla ilgili kaybolma haricindeki her ihtimal için de ayrıca çalışmalarımızı sürdürüyoruz."

AKP GRUP BAŞKANVEKİLİ COŞKUN ÇAKIR REŞADİYE'DE

AKP Grup Başkanvekili Tokat Milletvekili olan Coşkun Çakır, kayıp 2 çocuğun bulunması için yürütülen çalışmaları yerinde incelemek için Reşadiye'ye geldi. Tokat Valisi Cevdet Can ile birlikte ilçeye gelen Coşkun Çakır'a ilk olarak Kaymakam Faruk Erdem, devam eden çalışmalar hakkında son bilgileri verdi. Coşkun Çakır ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra çalışmaların yoğunlaştırıldığı ve çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarına geldi. Burada açıklamalarda bulunan Coşkun Çakır, devletin tüm imkanlarını kullanarak kayıp iki çocuğun arama çalışmalarının sürdüğünü kaydederek, şöyle dedi:

"Reşadiye’nin kuzeyi, kuzey doğusu ve kuzey batısı karadan arandı. Bildiğiniz gibi Çermik Mahallesi ve kaplıcaya doğru olan alan iyice tarandı. Artık taranmayan bir yer kalmadı. Ardından Akçakolay ve Altıparmak tarafı detaylı bir şekilde tarandı, şimdi de üçüncü olarak Molcağız tarafı taranmaya başlandı. Bununla birlikte hemen ilk günden itibaren şehrin merkezindeki inşaat alanları, sote noktalar, düşebileceği, saklanabileceği, gizlenebileceği bütün aklımıza gelebilecek noktala tarandı. Ama başından itibaren uzman arkadaşlarımızın ihtimal verdiği, yoğunlaşmış olduğu yer ise Kelkit Çayı. İlk günden itibaren ırmak boyu üzerince HES barajına kadar buranın tamamı tarandı ve taranmaya devam ediyor. Şu anda da uzman arkadaşlarımız çalışmalarını sürdürüyorlar. Maalesef şu ana kadar henüz bir ipucuna ulaşabilmiş değiliz. Ama çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmekte. Hiç bir boşluğu bırakmıyoruz, her ihtimali değerlendiriyoruz." DHA