FOTO: DHA Bazı il ve ilçelerde okullar çarşamba günü tatil edildi


ÇANKIRI

Çankırı’da iki gündür etkili olan kar yağışı akşam saatlerinde yerini yağmura bıraktı.

Hava Sıcaklığının 1 derece olarak görüldüğü kentin birçok bölümünde aralıklarla yağmur yağışı görüldü. Yağan yağmurun karla birleşmesi ile yollar ve caddeler göle döndü.

Çankırı Valiliği'nden yapılan açıklamada, Çankırı'nın Yapraklı ilçesinde ve köylerinde görülen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların çarşamba günü tatil edileceği bildirildi.

ŞIRNAK

ŞIRNAK Valiliği, yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle il merkezi ve bağlı belde ile köylerde, bugün eğitime bir gün ara verildiğini açıkladı. Şırnak Üniversitesi'nde de, bugün ve yarın eğitime ara verildi.

ERZİNCAN

ERZİNCAN'ın 4 ilçesinde ve kent merkezine bağlı köylerde kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar bir gün süreyle tatil edildi.

ŞANLIURFA

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde, yoğun kar yağışı nedeniyle ilk ve orta dereceli eğitim kurumları 1 gün süreyle tatil edildi.

BİTLİS

BİTLİS'te kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar bugün için 1 gün süreyle tatil edildi.

MALATYA

MALATYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezi ve tüm ilçelerde 6 Ocak Çarşamba günü ilk ve ortadereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

BARTIN

BARTIN'da, kar nedeniyle ilk ve orta dereceli okullar bugün de tatil edildi.

BİNGÖL

Yoğun kar yağışı nedeniyle bugün okulların tatil edildiği Bingöl'de bugün da eğitime ara verildi. Valilikten yapılan açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden 6 Ocak 2016 Çarşamba günü Milli Eğitime bağlı Bingöl merkez ve bağlı köy okullarında okul öncesi, ilk, orta ve lise okulları ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1 gün süre ile ara verilmesi kararlaştırıldı. Kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihlerde idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

DİYARBAKIR


Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, kar yağışı nedeniyle 6 Ocak Çarşamba günü merkez 9 ilçede eğitim- öğretime 1 gün süreyle ara verildiği bildirildi. Açıklamada, "İlimiz Diyarbakır'da devam eden olumsuz hava şartları ve kar yağışı nedeniyle merkez Yenişehir, Sur, Kayapınar, Bağlar ile Çınar, Çüngüş, Dicle, Hani ve Lice'de 6 Ocak Çarşamba günü özel ve resmi tüm eğitim kurumlarında eğitim-öğretime 1 gün süreyle ara verildi. Ayrıca, engelli ve hamile çalışanlar da anılan tarihte idari izin sayılacaklardır. Geriye kalan diğer ilçelerin durumu ilerleyen saatlerde değerlendirilecek ve gerekli duyurular yapılacaktır" denildi.

ELAZIĞ


Valiliği'nde Vali Murat Zorluoğlu başkanlığında akşam saatlerinde toplanan il hıfzısıhha kurulu, yoğun kar yağışı nedeniyle 6 Ocak 2016 Çarşamba günü okulların 1 gün tatil edilmesine karar verdi. Tatilin il genelindeki tüm okulları kapsadığı belirtilen valilik açıklamasında, "Ayrıca 2002/58 sayılı Başbakanlık genelgesi gereğince, bu süre zarfında Elazığ il ve ilçelerinde görevli tüm engelli ve hamile kamu çalışanları idari izinli sayılacaktır" denildi.

TUNCELİ


Tunceli Valiliği`nden yapılan yazılı açıklamaya göre, yoğun kar yağışı nedeniyle Tunceli il merkezi ile birlikte Nazimiye, Hozat, Pertek ve Çemişgezek ilçelerinde okullar bir gün tatil edildi.