Denys Boyko, Dnipro'nun kalecisi ile Beşiktaş, 3.5 senelik anlaşmaya vardı. Denys Boyko, bugün İstanbul'da olması bekleniyor. Takımı ile Antalya kamp yapan Ukraynalı kaleci Denys Boyko'nun bugün Beşiktaş ile sözleşme imzalamak için İstanbul'a gelmesi bekleniyor. Peki Denys Boyko kimdir?

DENYS BOYKO KİMDİR?


Tam adı Denis Oleksandroviç Boyko 1988 Kiev doğumlu olan Ukraynalı kaleci, Ukrayna Ligi takımlarından Dnipro Dnipropetrovsk ve ve Ukrayna Millî Takımı'nde forma giymektedir. Denys Boyko, Kiev'de dünyaya geldi ve altyapı kariyerini Dinamo Kiev'de geçirdi. Dinamo Kiev formasını ilk olarak 9 Mayıs 2010 tarihinde Metallurg Zaporojye maçında giydi.

FC CSKA Kyiv
2008 yılında CSKA Kyiv takımında forma giymiştir.
FC Obolon Kyiv
2009 yılında Obolon Kyiv takımında forma giymiştir.
FK Krivbas Krivyi Rih
2011–2012 sezonunda Kryvbas takımında forma giymiştir.
FK Dnipro
Denys Boyko, 2013 yılında Dnipro'da kiralık forma giydi. 2014 yılından itibaren Dnipro'nun futbolcusu olan Denys Boyko bu sezonda takımıyla UEFA Avrupa Ligi finali oynamayı başardı. Denys Boyko, bu başarısı sayesinde 24 Kasım 2015 tarihinde UEFA Avrupa Ligi'nin en iyi kalecisi ve Avrupa'da yılın kalecisi ödülüne aday oldu. Diğer adaylar ise, Joe Hart, Gianluigi Buffon ve Manuel Neuer idi.
Beşiktaş JK
2015-16 sezonun devre arasında Beşiktaş ile görüşmelere başladı.

Ukrayna millî takım ile U17, U19 ve U21 formaları giyen Boyko, 2014 yılından itibaren A takım formasını giymektedir.