Kişilerin mezun olduğu okul ile ilgili bilgi almak ve diploma bilgilerini öğrenmek için diploma bilgileri sorgulama yapabilir. Diploma bilgileri sorgulama işlemlerinde e okul üzerinden online olarak sunulan sorgulama alanı kullanılabilir. Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişilerin herhangi bir öğrenci girişi yapmadan yararlanabileceği ekranda sadece formun doldurulması yeterlidir. Diploma bilgileri sorgulama için doldurulması gereken form şöyledir:


Resimde görülen formun doldurulması sonrasında sistem tarafından kişilerin bilgileri kontrol edilir. MEB veri tabanı üzerinden yapılan sorgulama sonucunda girilen bilgiler doğruysa ve sistem ile eşleşmişse, sonuç ekranda yayınlanır. Yayınlanan bilgilerin incelenmesi ile birlikte kişiler kolay bir şekilde diploma bilgileri sorgulama yaparak bilgi alabilir duruma gelir. Diploma bilgileri sorgulama ekranında kişilerin doğru bilgileri girmemesi halinde hata mesajı yayınlanır ve bu hata mesajı şöyledir;


Sorgulama sitesindeki e okul veli girişi yazısında olduğu gibi veliler tarafından yoğun olarak kullanılan e okul sayesinde sadece diploma için değil, öğrencilerin takibi için de bilgi alınabilir. Öğrencilerin karne durumlarından not bilgilerine kadar pek çok bilginin sunulduğu e okul sisteminden sizler de yararlanabilirsiniz. Eğitim gören tüm öğrenciler için üyelikler oluşturulduğundan dolayı öğrencilerin bilgileri kullanılarak sisteme giriş yapılabilir.

Okul portalına giriş yapmak isteyenlerin öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okul numarasını form alanına girmesi yeterlidir. Böylece sistem tarafından direk öğrenci profili üzerinden bilgi alınması sağlanır. Açılan ekranda menü yer alır ve menü üzerinden seçimler yapılarak öğrenciler hakkında detaylı bilgi alması sağlanır. Bu bakımdan sizler de kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz.