E okul diploma bilgileri sorgulama mezun öğrencilerin diploma defterlerine ulaşabilmesi ve diploma bilgilerini öğrenebilmesi adına geliştirilmiştir. Bu bakımdan diploma üzerinden yapılacak işlemlerde sunulan hizmetlerden yararlanmak kişilerin kolay bir şekilde bilgi almasını sağlar. E okul diploma bilgileri sorgulama ekranında kişilere mutlaka sorgulama formunda yer alan tüm alanları doldurması gerekmektedir. Alanların istenilen bilgiler ile doldurulmasının ardından sistem tarafından gerekli olan kontroller sağlanarak diploma sayfaları ekranda yayınlanacaktır. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir;

Resmi E Okul Sitesine Girişi Yapmak İçin Tıklayınız

E Okul Öğrenci Girişi

Kişiler kolay bir şekilde bilgi alma imkânına sahip olduğu gibi internet üzerinden yapılan işlemler büyük bir kolaylık sunmaktadır. İsteyen herkes e okul diploma bilgileri sorgulama işlemlerini yapabilme yetkisine sahiptir. Fakat bu konuda kişilerin bilgi alabilmesi adına kriterleri de karşılaması gerekmektedir. E okul üzerinden diploma bilgilerini sorgulayacak kişilerin uyması gereken kriterler 2008 yılı ve sonrasında mezun olunmasıdır.

Bu tarih öncesindeki mezuniyetler için internet üzerinden sorgulama yapılması mümkün değildir ve bu bakımdan 2008 öncesindeki kişilerin mutlaka kurumlara gitmesi gerekecektir. İnternet üzerinden yapılan sorgulama işlemlerinden kişiler her zaman bilgi alma imkânına sahiptir ve ihtiyaç halinde kolay bir şekilde sistemlere erişim sağlanabilir.

Mebbis blog sitesinde yer alan e okul giriş yazısında da belirtildiği gibi kişilerin sisteme üyelik girişi yapmasına gerek yoktur. E okul diploma bilgilerini öğrenmek isteyen kişilerin dikkat etmesi gereken bir diğer husus sisteme girilecek bilgileri tamamen doğru olmasıdır. Sisteme yanlış veri girişi yapıldığında kişilere diploma bilgilerine ulaşması olmayacaktır. Aynı şekilde kişilerin bilgileri üzerinden yapılacak kontroller de hatalı tespit edilmesi bilgiye ulaşılmasını engelleyecek ve kişilerin işlerini daha da zorlaştıracaktır. Önemli olan kişilerin belirtilen detaylara dikkat etmesi gerekmektedir. Böylece herhangi bir sorun yaşamadan kişiler ihtiyaç halinde her zaman sorgulama yaparak bilgi alabilir.