Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen özel bir proje ile yürürlüğe giren ve kullanımı günden güne artan e okul için yeni geliştirilmeler yapılarak mobil uyumlu bir sisteme geçiş yapılmıştır. Mobil uygulamaların kullanıma sunulması akıllı telefonlar üzerinden dahi sistemin kullanılmasını sağladığından dolayı pratik bir kullanıma sahip e okul için mobil seçenekler de mevcut duruma gelmiştir.

E okul mobil uygulamaları için kişilerin işletim sistemlerine göre seçim yapması yeterlidir. Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişilerin aynı şekilde giriş yapması mobil uygulamalarda da mümkündür. Mobil uygulamaların yüklenebilmesi için kişilerin mobil uygulama mağazalarını ziyaret etmesi yeterlidir.

Android ve iOS olmak üzere farklı işletim sistemlerine göre uyarlanmış e okul mobil uygulamalarından doğru ve işletim sistemine uygun seçimin yapılması gerekir. Pek çok aynı isim ile uygulama yüklendiğinden dolayı kişilerin doğru uygulamayı kullanması ve sistemine yüklemesi gerekir. Aksi halde sahte uygulamalar nedeniyle kişilerin güvenliği tehlikeye girebilir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul veli giriş yazısında olduğu gibi veliler de sisteme giriş yaparak bilgi alabilir. Bu durum mobil uygulamalar için de geçerlidir ve velilerin e okul mobil uygulamalarını telefonlarına kurması yeterlidir. Mobil uygulamaların kurulmasının ardından sisteme giriş noktasında kişilerin sadece giriş bilgilerini bilmesi yeterlidir. Örnek bir mobil uygulama kullanımı resimdeki gibidir:



Resimde görüldüğü gibi kolay bir ara yüze sahip uygulamalar sayesinde bilgisayar üzerinden öğrenilen tüm bilgiler aynı şekilde görülebilir ve takip edilebilir. Bu kolay kullanıma sahip olmak isteyenler ise ücretsiz bir şekilde sunulan uygulamaları kullanabilir.