Milli Eğitim Bakanlığı tarafından geliştirilen e okul sisteminde kişiler online olarak işlem yapabilmektedir. Fakat daha pratik bir kullanımın elde edilebilmesi adına e okul mobil uygulamaları da oluşturularak kullanıma sunulmuştur. Android ve iOS işletim sistemleri için geliştirilen e okul mobil uygulamaları sayesinde kişiler cep telefonları üzerinden de öğrenciler ile ilgili bilgi alma ve okul takibi yapma imkanına sahiptir. Bu bakımdan veli ya da öğrenciler bilgisayarlar yerine cep telefonları üzerinden de aynı bilgilere erişme imkânına sahiptir. Sorgulama blog sitesinde yer alan e okul mobil uygulama yazısında belirtildiği gibi uygulama ekranı şöyledir;

E Okul Uygulamasına Giriş İçin Tıklayınız

E Okul Mobil Uygulama

E okul mobil uygulamalarının kullanılması için ilk olarak kişilerin uyumlu uygulamaları cep telefonlarına indirmesi gerekir. Cep telefonlarına uygulamaların indirilmesinin ardından ise uygulama kullanılabilir duruma gelecektir. Sorgula.gen.tr sitesinde yer alan e okul giriş yazısında belirtildiği gibi işlemlerde kişilerin e okul üyelik bilgilerini kullanması gerekecektir. Herhangi bir değişiklik olmadığı takdirde öğrencilerin TC kimlik numarası ve okul numarası ile sisteme erişim sağlanabilir. Bu sayede e okul mobil uygulamaları üzerinden de oturum açılarak bilgi alma işlemleri kolay bir şekilde yapılabilir. Uygulamaların kullanımı ücretsiz olduğundan dolayı kişilerin ödeme yapmasına gerek yoktur. Uygulama üzerinden oturum açılması yeterli olacaktır ve böylece açılacak sayfa üzerindeki menüler sayesinde kolay bir şekilde işlemler yapılabilecektir.

E okul mobil uygulamaları için kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli detay, resmi uygulamaların kullanılmasıdır. Uygulama mağazalarında e okul mobil uygulamaları adı ile pek çok uygulama yer alabildiğinden dolayı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından resmi olarak sunulan uygulamaların kullanılması gerekir. Böylece bir sorun yaşamadan uygulamalar üzerinden bilgi alınabilir.