Velilerin ve öğrencilerin özellikle not durumlarını ve devamsızlık bilgilerini takip ettikleri e-okul bilgilendirmne sistemine özel olarak hazırlanan mobil uygulamalar bulunmaktadır. Bu uygulamalardan uygun olanlarının telefona indirilmesiyle mobil olarak öğrenci durumlarını takip etmek gayet kolaylaşmaktadır. Aşağıdaki linklerden kendi cihazınıza uygun uygulamayı indirebilirsiniz.

e-Okul Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) IOS Uygulaması İçin Tıklayınız

e-Okul Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) Android Uygulaması İçin Tıklayınız

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Android Uygulaması İçin Tıklayınız

e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi IOS Uygulaması İçin Tıklayınız

MEB Personel IOS Uygulaması İçin Tıklayınız

İlk Defa E Okul Öğretmen Girişi Yapacaklar


E okul giriş için bilgilerini öğrenen öğretmenlerin ilk girişte yapması gereken şifre değiştirme işlemi bulunmaktadır. İlk defa e okul öğretmen girişi yapan öğretmenler, sisteme bilgileri ile giriş yaptıktan sonra ekranda açılacak şifre değiştirme formunu doldurması gerekmektedir. Şifre değişikliği için kişilerin ilk olarak güncel şifresini bir defa, sonrasındaki iki bölüme ise yeni şifresini girmesi gerekmektedir.
Yapılacak değişiklik sonrasında e okul öğretmen girişi işlemlerinde belirlenen yeni şifrenin kullanılması gerekmektedir. Yeni şifre ile birlikte herhangi bir sorun yaşanmadan ve istenildiği zaman sisteme erişim sağlanabilecektir.
E okul öğretmen girişi, sistemden yararlanan öğrenciler tarafından kullanılmaması amacıyla ayrı olarak oluşturulmuştur. Sisteme erişim sağlamak isteyen öğrenci ya da öğrenci velileri, e okul öğrenci girişi bölümünü kullanmalıdır.

E Okul Öğretmen Girişi ile Hangi Bilgiler Yüklenir?


Okul sistemine giriş yapacak öğretmenler öğrencilerin yıl içerisindeki eğitimdeki başarı durumunu gösterecek yazılı, sözlü gibi tüm bilgilerini sistem yüklemek zorundadır. Derslerdeki başarı durum dışında ise yıl içerisinde öğrencilerin okuduğu kitap gibi bilgiler de kullanılabilir durumdadır. Böylece öğrenciler için online olarak sorgulama yapacak ve bilgi alacak veliler, öğrencilerin yıl içerisindeki okuldaki durumlarını öğrenebilmektedir.
Okunulan kitap detayına kadar sisteme bilgi girişinin yapılması hem öğrenci bilgilerinin kayıt altında olmasını sağlamakta hem de velilerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Bu özellikleri ile birlikte kullanıma sunulduğu ilk günden itibaren yoğun bir ilgi gören okul sistemi, sürekli güncellendiğinden dolayı eğitim alanında büyük bir ihtiyaca cevap verir durumdadır.