E okul kullanımının daha da kolay bir hale gelmesi amacıyla hazırlanan e okul mobil uygulamaları, farklı işletim sistemlerine uyumlu olması sayesinde çok kolay bir şekilde kurularak kullanılabilir. Bu bakımdan kişiler zorluk çekmeden uygulamaları indirirken, ayın zamanda bilgisayara bağlı kalmadan istenilen zaman uygulama üzerinden bilgi alınabilir. Öğrencilerin ders notlarından devamsızlık durumlarına kadar eğitim ile ilgili tüm bilgilerinin sisteme aktarılması sayesinde kişilerin öğrenmek istediği tüm bilgileri eğitim portalında bulması mümkündür. Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişilerin uygulama için giriş yapması gerekirken, mobil uygulamalarda da durum aynıdır.


Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul veli giriş yazısında olduğu gibi özellikle velilerin kullandığı sistemde mobil uygulamalar kullanılarak aynı şekilde öğrencilerin okuldaki güncel durumu görülebilir. Öğrencilerin takibinde sık sık uygulama ile durumun kontrol edilmesi yararlı olur ve böylece öğrencilerin başarı durumu da korunabilir.

Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) IOS Uygulaması


Hazırlanan IOS uygulaması, Apple ve IOS işletim sistemine sahip cihazlarda çalışan versiyondur. Kişiler IOS işletim sistemi için mutlaka IOS işletim sistemi ile uyumlu uygulamayı indirmelidir.

Mobil (İl/İlçe/Kurum/Öğretmen) Android Uygulaması


Android uygulama ise aynı IOS uygulamada olduğu gibi kişilerin Android işletim sistemine sahip cihazlarında kullanabileceği versiyondur.

Her iki uygulamayı indirmek isteyen kişiler de uygulama marketlere giriş yapmalıdır. Marketlerde ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan uygulamaların cihazlara indirilmesi sayesinde kolay bir kullanım sağlanır. İndirme işlemlerinin bitmesinin ardından uygulama kurulur ve kullanıma hazır hale gelir. İnternet üzerinden giriş yapıldığı gibi yine mobil uygulama üzerinden de aynı şekilde giriş yapılabilir.