Öğrencilerin eğitim durumunu takip etmek ve ders bilgilerini öğrenmek isteyen velilerin e okul öğrenci girişi bölümünü kullanarak sisteme erişim sağlaması gerekir. Öğrenci girişi yapıldıktan sonra sistemde özel bir menü açılacaktır. Menü aracılığı ile seçimlerin yapılması sonrasında veliler öğrencilerin eğitimdeki güncel durumlarını öğrenebilecektir. Menülerde öğrencilerin ders notlarından devamsızlık durumlarına kadar seçim yapılabilmesi için bölümler oluşturulmuştur. Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişilerin giriş yapabildiği ekran resimdeki gibidir:



Öğrenci girişi için öğrencilerin T.C kimlik numarası ile birlikte okul şifresi kullanılacaktır. Tüm öğrenciler için geçerli üyelik bilgilerinin öğrenci girişi ekranında girilmesi ile birlikte erişim sağlanması mümkündür. Kişiler bilgisayarlar aracılığı ile yapabileceği öğrenci girişi işlemlerini aynı zamanda cep telefonlarındaki uygulamaları da kullanarak yapabilmektedir. Bu bakımdan daha kolay ve pratik bir kullanım için ücretsiz olarak sunulan e okul uygulamaları kullanılmalıdır. E okul öğrenci girişi aynı şekilde cep telefonlarıyla da yapılabilecektir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul veli giriş yazısında olduğu gibi veliler de benzer şekilde mobil imkanı kullanabilir.

Öğrenci girişi ile en çok ders notları öğrenilmektedir. Veliler okula gelmeye gerek kalmadan öğrencilerin not bilgileri öğrenebildiği için dönem dönem öğrenci girişi yaparak güncel not durumunu öğrenmektedir. Sizler de öğrenciler için öğrenci girişi yaptıktan sonra not sorgulaması yapabilir ve güncel notları öğrenebilirsiniz. Öğretmenler tarafından yapılacak bilgi girişi sayesinde sorgulama yapılması sağlanmaktadır. Bu açıdan işin arka planında bilgi girişi de düzenli olarak yapılmaktadır. Sistemin ücretsiz olması bu konuda işleri çok daha kolay bir hale getirmektedir. Öğrenci ve veliler belirtilen adımları takip ederek kolay bir şekilde belirtilen işlemleri yapabilir.