Sorgulama bloğunda yer alan e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişilerin öğrenci bilgilerine erişilmesi için üyelik bilgisi gerekirken, e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama işlemlerinde herhangi bir gereksinim yoktur. Form ekranına giriş yapılması yeterlidir. Giriş sonrasında form üzerinden seçim yapılarak, hangi okulda ne kadarlık bir boşluğun olduğu görülebilir. E okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama sayfası şöyledir;



Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişiler kontenjan bilgileri dışında öğrenciler hakkında detaylara ulaşmak adına resmi sayfaya üzerinden üyelik girişi yapmalıdır. Giriş sonrasında açılan ekranda öğrencileri için detaylı bilgilerin alınabildiği menü açılır ve menü üzerinden seçimler yapılarak kolay bir şekilde bilgilere erişim sağlanabilir.

Her Okul İçin Bilgi Alınabilir Mi?

E okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama yapan kişiler Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak hizmet veren tüm devlet okullarının güncel bilgilerine ulaşabilmektedir. E okul sisteminin kullanılması ile birlikte nakil durumlarında dahi okullardaki öğrenci sayı bilgileri sürekli güncellenmektedir. Bu açıdan e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama aracılığı ile alınan bilgiler de günceldir. Kişiler nakil gibi durumlarda online olarak sorgulama yapabilir ve böylece hangi okulda açık varsa, o okula kayıt aldırabilmektedir. Uygulama ücretsiz bir şekilde kullanıldığından dolayı herkes yararlanabilir. Özellikle öğrenciler kadar velilerin sistemi kullanması ile birlikte taşınma gibi durumlar öncesinde bilgi alması mümkündür.