Okulların güncel kontenjan ve taban puanlarının öğrenilmesi için özel olarak MEB tarafından sayfa hazırlanmıştır. Bu sayfa üzerinden yapılan işlemler ile birlikte kişiler istediği oklun güncel durumunu öğrenebilir. Özellikle nakil talebinde bulunmak isteyen kişilerin ilk olarak e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama formunu kullanması gerekir. Sorgulama sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi üyelik giriş gerekmeksizin kişiler direk formu doldurarak bilgi alabilir. E okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama sayfası ise şöyledir:


E okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama sayfasında ilk olarak genel müdürlük seçimi yapılmalıdır. Bu alanda farklı seçimler yapılabilen bölümler yer alır ve kişiler hangi okul hakkında bilgi almak istiyorsa, bu konuda seçim yapmalıdır. Sorgulama sitesindeki e okul veli giriş yazısında olduğu gibi veliler e okul üzerinden öğrenci takibi yapabildiği gibi boş kontenjan sorgulama işlemlerini de yapabilir.

Kişilerin e okul okul boş kontenjan ve taban puan bilgileri sorgulama yaptıktan sonra yayınlanan ekran için örnek şöyledir:


Resimde görüldüğü gibi kişielr istediği okulu adım adım yaptığı seçimler ile belirleyebilmekte ve seçimler sonrasında okulun güncel durumu öğrenebilmektedir. Sonuç sayfasında okuldaki tüm sınıflar için bilgi alınabilir. Bu kapsamda 9, 10, 11 ve 12. Sınıfların güncel durumu yayınlanır. Ayrıca okulda hazırlık sınıfı varsa hazırlık sınıfı da sonuç sayfasında yayınlanır. Tüm bilgiler sürekli e okul üzerinden güncellendiğinden dolayı kişilerin aldığı bilgiler de günceldir. Bu bakımdan sonuçlara güvenilebilir.