Ücretsiz bir şekilde kullanıma sunulan e okul veli bilgilendirme sisteminden isteyen tüm veli ve öğrenciler yararlanabilir. Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişiler istediği zaman e okul girişi yapabilmektedir. E okul veli bilgilendirme sistemi olarak da adlandırılan e okul sayesinde velilerin öğrenci takibi konusundaki işleri çok kolaylaştırılmıştır. Okula gitmek yerine internet sitesine giriş yapan veliler, e okul veli bilgilendirme sistemi üzerinden kolayca istediği bilgileri öğrenebilmektedir. Giriş ekranı ise şöyledir:

RESMİ E-OKUL GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ


Devamsızlık Bilgisi: devamsızlık bilgisi bölümünden öğrencilerin hangi günlerde okula gittiği hangi günlerde ise gitmediği takibi yapılmaktadır. Bu bölümde geç kalma durumlarında dahi bilgi sağlanabilir.

Not Bilgisi: Not bilgisi bölümünde ise öğrencilerin güncel dönemde aldığı derslerdeki başarı durumu görüntülenmektedir. Sınav ve sözlülerde alınan notların öğretmenler tarafından sisteme girilmesi ile görülen bu bilgiler sayesinde kişiler öğrencilerin başarı durumunu görebilmektedir.

Haftalık Ders Programı: Haftalık ders programı bölümünde öğrencilerin derslerinin takibi yapılabilmektedir. Haftalık olarak yayınlanan ders programında öğrencilerin hangi gün hangi dersinin olduğu öğrenilebilmektedir.

Sınav Tarihleri: Sınav takvimlerinin belli olmasının ardından ilgili tarihler e okula yüklenmektedir bu bakımdan öğrenci ve veliler sınav takibini bu bölümden yapabilmektedir.

Sorgulama blog sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki belirtildiği gibi belirtilen tüm hizmetlerden veliler de yararlanabilmektedir. Velilerin giriş yapması noktasında e okul öğrenci üyeliğini kullanması gerekmektedir. Öğrencilerin TC kimlik numarası ile birlikte okul numarasının kullanılması giriş için yeterlidir. Giriş yapıldıktan sonra ise yukarıda belirtildiği gibi menü açılmaktadır. Menü üzerinden hangi konu için bilgi alınmak isteniyorsa, onun seçilmesi yeterlidir. Böylece herhangi bir sorun yaşanmadan direk aynı ekran üzerinden bilgi alınabilmektedir.