E okul sisteminin kullanıma sunulması ile birlikte öğrencilerin okuldaki durumları günlük olarak dahi takip edilebilir duruma gelmiştir. Öğrencilerin derslerde aldığı notlar, devamsızlık durumu gibi tüm detayların aktarıldığı e okul bu sayede velilerin okula gitmeye gerek kalmadan bilgi almasını mümkün hale getirilmiştir. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul giriş yazısında belirtildiği gibi giriş sayfası şöyledir;

E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş İçin Tıklayınız
E Okul Veli Bilgilendirme Sistemi

E okul veli bilgilendirme sistemi olarak adlandırılan hizmet ekranı üzerinden kolay bir şekilde bilgi alınabilmesi mümkündür. Sizler de e okul sistemine kullanarak kolay bir şekilde bilgi alabilirsiniz. E okul veli bilgilendirme sisteminden yararlanacak kişilerin bu konuda öğrencilerin üyelik bilgilerini kullanması gerekmektedir. Öğrencilerin bilgilerine ulaşılabilmesi adına öğrencileri TC kimlik numarası ve okul numarası kullanılmalıdır. Böylece sisteme erişim sağlamak sorunsuz bir şekilde mümkün olabilecektir. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise kişilerin açılacak menü üzerinden seçim yapması yeterlidir. Böylece seçimlere bağlı olarak kolay bir şekilde açılan bilgi pencereleri incelenebilir ve böylece ihtiyaçlar giderilebilir.

Mebbis blog sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi yazısında da belirtildiği üzere e okul veli bilgilendirme sistemi için aynı zamanda mobil uygulamalar da oluşturulmuş durumdadır. Bu mobil uygulamaların kullanılması ile birlikte kişiler bilgisayara bağlı kalmadan telefonları üzerinden de bilgi alma imkânına sahip olmaktadır. Bu bakımdan büyük bir kolaylık sağlanmış durumdadır ve sizler de konu ile ilgili işlemlerinizi internet üzerinden sunulan hizmetleri tercih ederek bu konuda sunulan kolaylıklardan yararlanma hakkı elde edebilirsiniz.

e okul veli bilgilendirme sisteminin kullanılmasında herhangi bir ücret alınmadığı gibi mobil uygulamalar da ücretsiz olarak kullanıma sunulmuş durumdadır. Bu bakımdan kişiler ihtiyaç duyduğu bilgileri istediği hizmet ekranı üzerinden alma şansına sahip olmaktadır.