Milli Eğitim Bakanlığı tarafından kullanıma sunulan e okul sistemi ile birlikte eğitim döneminde büyük bir kolaylık sağlanırken gerek veliler gerekse de öğrenciler sisteme giriş yaparak bu imkandan yararlanabilir durumdadır. Sizler de E okul veli bilgilendirme sistemi işlem menüsünden yararlanarak öğrencilerin güncel eğitim durumunu görüntüleyebilirsiniz. Sisteme giriş yapıldığında devamsızlık, not, ders programı, sınav tarihleri gibi pek çok bilgiye erişim sağlanabilir. Sorgulama blog sitesindeki e okul giriş yazısında belirtildiği gibi kişilerin giriş için kullanması gereken ekran şöyledir:



Sorgulama.biz.tr sitesindeki e okul öğrenci girişi yazısındaki gibi kişilerin resimdeki ekranda TC kimlik numarası ile öğrencilerin okul numarasının girilmesi gerekir. Belirtilen bilgiler tüm öğrenciler için standart bir şekilde hazırlanmış durumdadır. Giriş sonrasında ise açılan e okul veli bilgilendirme sistemi işlem menüsü üzerinden sadece seçim yapılması gerekir.

E okul veli bilgilendirme sistemi işlem menüsü üzerinden devamsızlık gibi bağlantılara tıklanması ile birlikte öğrencilerin seçime bağlı olarak bilgileri ekranda yer alır. Sistemde yer alan bilgiler sürekli güncellenmektedir. Öğretmen ve yöneticiler tarafından sisteme e okul veli bilgilendirme sistemine giriş yapılmaktadır. Böylece e okul veli bilgilendirme sistemi işlem menüsü üzerinden sorgulama yapan kişiler her zaman güncel bilgilere ulaşır. Sizler de özellikle sınav takibi ve sınavdan alınan sonuçların öğrenilmesi için giriş yapılabilir. Özellikle sınav dönemlerinde sisteme yoğun bir giriş yapılmaktadır. Gerek veliler gerekse de öğrenciler istediği zamana sisteme giriş yapabilir. Aynı zamanda online olarak yapılan tüm işlemler ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilebilir ve bilgi sağlanabilir.