E okul adı verilen sistem Milli Eğitim Bakanlığı tarafından desteklenerek tüm okullarda zorunlu bir şekilde kullanıma sunulmuştur. Öğretmen, öğrenci ve yönetim tarafından kullanılabilen e okul oldukça aktif bir yapıya sahiptir ve öğrencilerin okuldaki tüm durumları hakkında e okul aracılığıyla bilgi almak oldukça kolaydır. Bu imkanlar sayesinde özellikle velilerin okullara gitmesine gerek kalmadan internet üzerinden bilgi alabilmesi mümkün durumdadır. Bu açıdan bakıldığında kişilerin herhangi bir sorun yaşamadan ihtiyaç halinde ve istediği zaman sisteme giriş yapması ve sistem üzerinden bilgi alabilmesi mümkündür. Mebbis.org sitesinde yer alan e okul öğrenci girişi  yazısında belirtildiği gibi hizmet ekranı şöyledir:

E-OKUL RESMİ GİRİŞ SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

e-okulMebbis.org sitesinde yer alan e okul veli giriş yazısında da belirtildiği gibi hizmetler kişilere büyük bir kolaylık sağlamaktadır ve sisteme giriş yapmak ve öğrencilerin okuldaki durumunu takip etmek kolaylaştırılmıştır. Ücretsiz bir şekilde sunulan bu hizmetler sayesinde kişilerin sisteme giriş yapması yeterli olmaktadır. Sisteme giriş yaptıktan sonra ise kişilerin sadece ekranda yer alan seçenekler üzerinden işlemlerini yürütmesi gerekir. Bu doğrultuda kişilerin güncel not bilgilerinden öğrencilerin devamsızlık bilgilerine kadar pek çok detayı öğrenmesi ve bu doğrultuda öğrenci için inceleme yapabilmesi mümkündür. Sisteme belirtildiği gibi giriş
yapan kişiler herhangi bir sorun yaşamadan istediği zaman bilgi alabilir.

Aynı zamanda için mobil uygulamalar da geliştirildiğinden dolayı kişilerin internet kullanımı olmadığı durumlarda mobil uygulamaları tercih etmesi bilgiye ulaşılmasını sağlayacaktır. Mobil uygulamalar android ve iOS işletim sistemlerine uygun olarak hazırlanmış ve böylece kişilerin kolay bir şekilde bu işletim sistemleri üzerinden mobil uygulamalar aracılığıyla da e okul işlemlerini yapması mümkün hale getirilmiştir. Sunulan hizmetler sayesinde öğrencilerin tüm okul bilgileri verilmektedir. Bu doğrultuda belirtilen devamsızlık ve not bilgileri dışında öğrencilerin okulda okuduğukitaplara kadar tüm detaylar öğrenilebilir.